Başkan Erdoğan müjdeyi duyurdu: Borçlar siliniyor

Başkan Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçların tasfiye edileceğini duyurdu.

GİRİŞ 05.09.2022 23:47 GÜNCELLEME 06.09.2022 00:45
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, milyonlarca kişinin merakla beklediği kararları duyurdu.



5,5 MİLYON KİŞİ İCRADAN KURTULACAK

Erdoğan yaptığı açıklamada, ''15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz. İcra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme adımını, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyuyla paylaşmak istedikleri bir başka müjdelerinin de icra takibine düşmüş dosyası bulunan vatandaşlarla ilgili olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Hükümet olarak bir yandan ülkemizin ihtiyacı olan altyapı ve üstyapı yatırımlarını yaparken diğer yandan refahı artırmak ve artan refahı adil dağıtmak için de çalışıyoruz. Milletimizin can ve mal emniyeti, huzuru, refahı, barış ve güven içinde yaşaması, her vakit olduğu gibi bugün de birinci önceliğimizdir. Bu anlayışla işçilerimizin, emeklilerimizin, memurlarımızın ücretlerinde önemli iyileştirmeler yaptık. Buğday, arpa, çay, fındık, üzüm başta olmak üzere çiftçilerimizin alın terlerinin mahsulü olan tüm ürünlere, hakları olan fiyatları vererek çiftçilerimizi memnun eden adımları attık.

Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre, 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir. Böylece icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaşımız, icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu, ekim ayında Meclis'in açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın Meclis grupları hemen atacaktır. Aldığımız kararın bu düzenlemeden yararlanacak her bir vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum."

DOĞAL GAZ TÜKETİM DESTEĞİ PROGRAMI DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir müjdelerinin de önümüzdeki hafta başlayacak 2022-2023 eğitim öğretim yılıyla ilgili hazırlıklarını yürüten ihtiyaç sahibi ailelere olacağını ifade ederek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına, bu ailelere daha güçlü destek vermek amacıyla ilave kaynak aktarımı yaptıklarını bildirdi.

İhtiyaç sahibi ailelerin eğitim-öğretim yılı desteği için ilçelerindeki vakıflara başvurmaları gerektiğini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:



"Geçtiğimiz kış başlattığımız doğal gaz tüketim desteği programını, bu yıl da sürdüreceğiz. Bu destekten yararlanmak isteyen ev sahibi veya kiracı fark etmeksizin tüm vatandaşlarımız 5 Eylül'den itibaren e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilirler.

Kronik hastaların veya yaşam destek cihazlarına bağlı kişilerin bulunduğu hanelere doğal gaz desteği yüzde 5 fazlasıyla yapılacaktır. Türkiye Aile Destek Programını geçtiğimiz aylarda uygulamaya alarak, sosyal koruma kalkanımızın kapsamını genişletmiştik. Şartları tutmadığı için diğer yardımlardan yararlanamayan ve belirli bir gelir seviyesinin altında olan 831 bin vatandaşımıza temmuz ayında 427 milyon lira destek sağlamıştık. Mevcut ve yeni hak sahibi 1,6 milyon kişinin 1 milyar lirayı bulan ağustos ayı ödemelerini 7 Eylül'de gerçekleştiriyoruz. Tüm bu sosyal desteklerin de vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 132
  • hülya 1 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhur baskanım 2200 tl maaş alıyorum yetımlere dullarada kredı borcları mujde verın pandemı nedenıyle bankalara borcluyuz bırazını balı silin
    Cevapla
  • Sencer 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT mağdurları müjdeli haberi bekliyor.
    Cevapla
  • Erf 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsanları sorumsuzluğa tembelliğe itmemek gerekiyor.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen sayın cumhur başkanım bizi görün artık bizler msb ant başkanlığında çalışan kamu işçileri olarak her işi yapan bizler memurlar kadar maaş alamıyoruz artık eski yüksek maaş alan işçi kalmadı özellikle gelir vergisi belimizi bukuyor allah aşkına msb ant başkanlığın daki bu sorunu görün cumhur reisim bu adaletsizliğe durun deyin lütfen
    Cevapla
  • seçmen geliyor 1 yıl önce Şikayet Et
    iki bin lira ve altındaki borcu silsen ne olur silmesen ne olur. hayır silmesen bişi olmazda sildiğinde bizim cepten gidecek o milyarlarca yekün. gerçi yüzde 300 enflasyon olan bir yerde, kira tüfesinin yüzde 54 olduğu (o da bunlara göre) bir yerde adamlar 1,46 enflasyon çıkaran adamlar. ne söylesen boş. Allah sorsun mahvettiniz bizi. Gelirlerimizi artırmak yerine nasıl ocakta az veririzin derdindeler.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinden gelen yardımı yapmaya çalışıyor en azından. Olumlu yorum yazın bu ne. Yapsa eleştiri yapmasa eleştiri. Yıllardır sorumsuzca yaşayan insanların suçunuda Reise atın. İsyan etmeyin, şükretmesini bilin ve dik durun kardeşlerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle