Apple'dan radikal karar! Artık iPhone'lara SIM kart takılmayacak

Bloomberg'den Mark Gurman'ın iddiasına göre Apple, önümüzdeki yıl iPhone'ları SIM kart yuvası olmadan piyasaya sürecek. Apple'ın radikal kararıyla iPhone'lar artık eSIM ile çalışacak.

Apple'dan radikal karar! Artık iPhone'lara SIM kart takılmayacak
Apple'dan radikal karar! Artık iPhone'lara SIM kart takılmayacak
GİRİŞ 05.09.2022 17:43 GÜNCELLEME 05.09.2022 17:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Gurman, Apple'ın 7 Eylül'de tanıtacağı bazı iPhone 14 modellerinde SIM kart yuvasının olmayabileceğini söyledi. Eğer Apple bu kararını iPhone 14'lerde uygulamazsa önümüzdeki yıl iPhone 15'lerde SIM kart yuvasının olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Apple resmen duyurdu! iPhone 14'ün tanıtımına iki hafta kaldıApple resmen duyurdu! iPhone 14'ün tanıtımına iki hafta kaldı

Apple bu kararı uyguladığında iPhone'lar yalnızca eSIM ile çalışacak. Kullanıcıların fiziksel bir nano-SIM kart kullanmak zorunda kalmadan bir hücresel planı etkinleştirmesine olanak tanıyan dijital bir SIM kullanımı hızla artıyor. Ülkemizde de geçen yıldan itibaren tüm operatörler eSIM'i desteklemeye başladı.

Turkcell'den Türkiye'de bir ilk! Tek bir numara birden fazla cihazda kullanılabilecekTurkcell'den Türkiye'de bir ilk! Tek bir numara birden fazla cihazda kullanılabilecek

eSIM İLE BİRDEN FAZLA HAT TEK BİR IPHONE'DA KULLANILABİLECEK

iPhone birden çok eSIM profilini destekleyerek farklı hatların aynı anda kullanılmasına imkan sunacak. Örneğin iş hattı ile kişisel hattınızı aynı anda tek bir iPhone üzerinden kullanabilirsiniz.

Ayrıca SIM kart yuvasının olmaması, iPhone'un su geçirmezliğini daha da artırması bekleniyor.

Apple daha önce aldığı radikal kararlarla birçok telefon üreticine örnek oldu. Telefonlarda 3,5 mm jack girişinin kaldırılması ve telefonun yanında şarj adaptörü verilmemesi ilk olarak Apple tarafından uygulamaya konuldu. Daha sonra da birçok üretici Apple'ı takip etti.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 6
  • esas 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet her ülkede çalışmayabilir. e-sim dijital olunca hacklenme ihtimali olabilir. Cep telefonu işlemcisine aşırı yük bindirmesi muhtemel. Teknoloji olarak çok güzel bir şey aslında. Getirdiği kolaylığı tam anlamı ile gerçekleştirir ve iletişim güvenli olursa eyvallah. Lakin dünyanın her yerinde geçerli olması için ihtimal starlink uydularına bağlanarak IPv6 'yı kullanıma açmaları gerekecek.
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    elinde o telefonu kullananlar hepinizin elinde kalacak bir işe yaramayacak şurada 5 yılınız kaldı belkide daha az bir kere o firma batacak elmamıdır aypon mudur ne karın ağrısı ise en cok ömrü o kadar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rezalet
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    valla ben e sim kullanıyorum almanyada hiç memnun değilim bazen esim devreye girdiğinde diğer çekmiyor
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    cok ulke bu sistem yok yada yedek eski cep var ise bazen ona takiyoruz bu sefer i imkan gidecek sim kart olan marka aliriz sorun degil kablo satmak icin kalitesiz kablo yapanin malini almaya degmez yada bozalar guncele yok
    Cevapla
  • haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon sen ya. Ne içtin sen..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle