Nobelli fizikçiden makarna tarifi: Gaz tasarrufu için kapağı kapatın

Enerji krizi Avrupa'yı derinden sarsmaya devam ediyor. Son olarak Nobel fizik ödüllü Prof. Giorgio Parisi gazdan tasarruf edilerek nasıl makarna pişirilebileceğini anlattı.

GİRİŞ 05.09.2022 12:14 GÜNCELLEME 05.09.2022 17:16
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşının yol açtığı enerji krizi Avrupa'yı derinden etkilerken, gündelik hayatta tasarruf tavsiyeleri de gittikçe daha sık gündeme geliyor.

Duş almayın, mum ve odun stoklayın önerilerinden sonra bu kez de Nobel fizik ödüllü Prof. Giorgio Parisi de gazdan tasarruf edilerek nasıl makarna pişirilebileceğine dair bir tarif paylaştı.

Parisi'nin püf noktası şöyle: Su kaynadıktan sonra makarna içine atılıp 2 dakika pişiriliyor, ardından ocak kapatılıyor. Tencerenin kapağı kapalı olarak makarna ateşsiz pişmeye bırakılıyor. Makarna için yaygın olarak kullanılan pişirme süresi 10 dakika civarı oluyor.

Parisi'nin paylaştığı yöntemle 8 dakikalık pişirme süresi boyunca gazdan tasarruf edileceği belirtiliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi de kaynayan su oldumu zaten iki uc dk olur su kaynamasi vakit alir evler de gaz olmasi aslinda iyi degil sonuc da bu gaz belki yirmi yil sonra bitecek onun yerine elektirik olacak yedek
    Cevapla
  • kamikazi ci jonni 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun beynine makarna kacmis.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilim o kadar geriledi ha ,vay be
    Cevapla
  • Tuğba 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa Avrupa dedikleri yere bakın beğenmedikleri Türkiyeyede ne yok herşey var adamlar ekmeği bile sınırlı alıyor
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Avrupalı bir tuhaf. ABD ye kuyruk ve esir olmuşlar, ama zavallılar itiraf etmeye dahi korkuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle