Tam 440 milyon metreküp doğal gaz! Resmen düğmeye basıldı

Dünya genelinde yaşanan enerji tedarikindeki sıkıntılar komşu ülke Bulgaristan'ı doğal gaz depolama konusunda harekete geçirdi. Bulgaristan ile 1 milyar metreküp doğal gaz anlaşması imzalandığını hatırlatan Azerbaycan'ın Bulgaristan Büyükelçisi Hüseyin Hüseynov, Bulgaristan'ın yaklaşık 440 milyon metreküp daha doğal gaz alacağını söyledi.

Tam 440 milyon metreküp doğal gaz! Resmen düğmeye basıldı
Tam 440 milyon metreküp doğal gaz! Resmen düğmeye basıldı
GİRİŞ 04.09.2022 09:46 GÜNCELLEME 04.09.2022 17:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'ın Bulgaristan Büyükelçisi Hüseyin Hüseynov, Bulgaristan'ın Temmuz-Aralık 2022'de Azerbaycan'dan yaklaşık 440 milyon metreküp doğal gaz alacağını söyledi. Azerbaycan'ın Bulgaristan Büyükelçisi Hüseyin Hüseynov, Azerbaycan'dan Bulgaristan'a yıllık 1 milyar metreküp doğalgaz tedariki için imzalanmış bir sözleşme olduğunu hatırlattı. Büyükelçi, 31 Aralık 2020'den itibaren Azerbaycan doğal gazının Nea Mesemvria aracılığıyla alternatif bir güzergah üzerinden Bulgaristan'a teslim edildiğini belirtti.

TAM 440 MİLYON METREKÜP DOĞAL GAZ

440 milyon metreküplük doğal gaz sevkiyatının yapılacağı güzergah hakkında açıklamalarda bulunan Hüseyin Hüseynov "Azerbaycan'dan doğal gaz tedarikine ilişkin anlaşma, gazın Yunanistan'ın Gümülcine kentinden Bulgaristan'ın Stara Zagora kentine Interconnector Greece Bulgaristan boru hattı üzerinden teslim edilmesini şart koşuyor. IGB doğalgaz boru hattının inşaatında yaşanan gecikmeler nedeniyle 2020 yılında Bulgargaz tedarikçi firma ile görüşmeler gerçekleştirdi. Sonuç olarak, alternatif bir güzergahta geçici tedarik için uzlaşmacı bir çözüme ulaşıldı. IGB doğalgaz boru hattının devreye alınmasından hemen sonra Bulgaristan, Gümülcine'deki noktadan geçerek Azerbaycan'dan gaz almaya başlayacak ve buradan gazın tam hacimde mutabık kalınan fiyattan teslim edilecek." dedi.

Huseynov, iki ülke arasındaki son müzakerelerin bir sonucu olarak, 1 Temmuz 2022'den itibaren Bulgaristan'a günde yaklaşık 2,6 milyon metreküp ihraç edildiğini sözlerine ekledi. Ayrıca Huseynov, "Bulgaristan'a ek hacimlerde doğalgaz tedarik etmek için Bulgargaz'ın Azerbaycan'dan tedarik eden şirket ile arzın belirli teknik ve ticari yönleri üzerinde anlaşması gerekiyor." dedi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 7
  • Doğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan Toprakları işgal edilirken Türkiye neredeydi ? O zaman yönetimde olanlar 70 sente muhtacız diyorlardı .Azerbaycana Borcumuzu ödedik.
    Cevapla
  • Coşkun Söğüt 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan bizim öz kardeşimiz. Aranızda kardeşi ile borç alıp veren bir çok kişi vardır. İhtiyaç olunca kardeşler alıp tekrar verir. Çok zorda kalırsa almaz. Kardeşi için gözünü budaktan sakınmaz. Biz de Azerbaycan için gözümüzü budaktan kaçırmayız. Allah dara düşürmesin ama ihtiyacımız olursa zaten Azerbaycan bize gazı verir. Lütfen savaştaki birliğimizi maddi karşılıkla düşünmeyelim. Siz ailenizi para karşılığında mı korur kollarsınız. Türkiye Azerbaycan et ve kemiktir.
    Cevapla
  • Yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycanıla 2 Devlet Tek millet ruhu bumu Madem Azerbaycan da gaz fazla neden biz hala Rusyadan gaz alıyoruz Hepsini Azerbaycan dan alalım hatta 5 ve 10 yılda bize bedava versinler Türkiye olmasa Azerbaycan zaten olmaz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbeycan biz türkiyeye en az on yıl bedava gaz vermesi gerekir ermeni işğalinden biz kurtardık. Doğal gaza zam da yapılmaz .en azından karadeniz gazımızı sanayi ve evlerimize girene kadar azerbeycan bize gaz ihtiyacımızın tamamını karşılamalı ücret talep etmeden .bılgarlar ellinci sırada olmalı.
    Cevapla
  • Șebeș Savașcısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan gazınında patronları bir okusanız, küçük dilinizi yutarsız. Azerilerin petrol ve doğalgaz daki payı%12,56 dır. Diderleri %8.44 Türkiye. Azerilere ve bize koklatıyorlar. Digerleri BP. RUSOİL, SHELL, MOGAZ TOTAL dunyadaki butun enerji șirketleri petrole gaza ortak yani, Türkiye nin piyasa Șartları altında petrol ve gaz alma șansı yok.
    Cevapla
  • Kazim 1 yıl önce Şikayet Et
    Garındaş çöpünü bile vermez
    Cevapla
  • Doğan 35 1 yıl önce Şikayet Et
    YUNANİSTANI DEVRE DIŞI BIRAKIN. lütfen . DİREK BULGARİSTAN VERİN.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle