Sezonun ilk günlerinde balığa ilgi fazla

Av yasağının 1 Eylül’den itibaren sona ermesi ile birlikte balıkçılarda yoğunluk başlarken, Bilecik'te vatandaşlar en çok hamsiye ilgi gösterdi.

Sezonun ilk günlerinde balığa ilgi fazla
Sezonun ilk günlerinde balığa ilgi fazla
GİRİŞ 03.09.2022 21:41 GÜNCELLEME 03.09.2022 21:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

15 Nisan tarihinde balıkların gelişimlerini sağlayabilmesi için gırgır ve trol yöntemi ile avcılığa ara verilmişti. 1 Eylül gece yarısı itibariyle av yasağı sona erdi. Balıkçılar 'Vira bismillah' diyerek yola çıktı. Bu sene bereketli bir sezon geçirilmesi beklenirken, sezonun ilk günlerinde Bilecik'te hamsinin kilosu 50 liradan satılmaya başlandı.

Bilecik'te balıkçılık yapan Hakan Çelik, bu mesleği 15 yıldır yaptığı söyleyerek, "Sezonumuz 1 Eylül’de açıldı, yaklaşık 4 ay süren bir yasak sonunda. Fiyatlarımız hamsi 50 lira ile başladı. Palamut ve hamsiye çok talep var. Onun dışında istavrit, sardalyamız, çupra, levrek gibi çeşitlerimiz var. İşlerimiz ilk gün biraz yoğundu. Bir özlem vardı. Bir iki gündür biraz düşük, hava çok sıcak ondan pek talep olmuyor diye düşünüyoruz. Havaların ısınmasıyla, yağmurların başlamasıyla inşallah bereket olacak. Haftada 2,3 gün balık yemelerini tavsiye ediyoruz" dedi.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • 06 ankara 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüccar çok kazanıyor balıkçılar çok çok kazanıyor (besicilik yapan 365 gün 24 saat yemesi içmesi bakımı ölümü zayiatı çobanı köpeği vs vs balikcilarda gırtlak patlatiyorlar ki balığı beslemiş vs etmişcesine Fiat yükseltiyor bu sene balık bolluğu varmış hepsi boş tüketiciye faydası olmaz adları ücretli ve emekli tüketicinin en en çok ezilen tarafı tüccar öylede olsa böylede olsa nasıl nasıl kazanıyor hemde % de bir kaç yüz .......!
    Cevapla
  • yasin oğuz 1 yıl önce Şikayet Et
    tavuk ve sigaradan ucuz
    Cevapla
  • objektif sporsever 1 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 50 tl ve haftada 3 kez yememiz öneriliyomuş:)
    Cevapla
  • Sakaryalı 1 yıl önce Şikayet Et
    bir paket sigara 30 tl, 1 kg balık 50 tl ve 4 kişilik aile birlikte yer doyar, fiyatına çok diyemiyorum bu pahallılıkta.
    Cevapla