Araç satışında 15 Eylül telaşı! 100 bin lira fiyat kırdılar

15 Eylül itibariyle araç ticareti yapanlara 6 ay ve 6 bin kilometre zorunluluğu getirilecek. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesine sayılı günler kalırken, oto galericilerde ellerinde bulunan sıfır araçları satma telaşına düştü.

GİRİŞ 03.09.2022 13:26 GÜNCELLEME 03.09.2022 14:09
Bu Habere 210 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı tarafından, oto alım satım işi yapanlara sıfır otomobillerde 6 bin kilometre ve 6 ay yasağı getirilmişti. 15 Eylül itibariyle yürürlüğe girecek olan yönetmelik nedeniyle galericiler de sıfır otomobilleri satmak için harekete geçti. Sıfır araç satan galerilerde otomobil fiyatlarında da düşüş yaşandı.

Galericilerin bazıları araçları satamazsa 6 bin kilometre yol yapacağını dile getirdi. Sıfır araba ilanını satış sitelerine koyan bazı galericilerin ilanlarında yaklaşık 100 bin TL’lik bir düşüş olduğu görüldü.

"ARACA 6 BİN KİLOMETRE YAPTIRIP YASAYA UYARAK SATACAĞIZ"

Oto galeri sahibi Esat Aydın, "Bizim elimizde şu an 2 tane sıfır araç var. Şu anda araçları satmaya çalışıyoruz. Piyasa durgun, genel bir durgunluk var. 15 Eylül’den sonra bu araçları satmamak gibi bir lüksümüz yok satmak zorundayız. Araca 6 bin kilometre binerek, yasaya uyup o aracı satmayı planlıyoruz. Aslında bu uygulamanın bayiden çıkarken yapılması lazım çünkü şahıslar bu aracı alıp satabiliyor. Şahıslardan bu araçları biz temin ediyoruz, bayiler zaten bize satış yapmıyor. Şahıslara bu yasa getirilmediği sürece bu olay devam edecek. Biz şu anda fiyatları 100 bin lira düşürdük ama talep yok" dedi.

Oto galeri sahibi Yusuf Efe ise, "Şu an bende sıfır araç yok. Sıfır araç gelecekti bana ama bu yasadan dolayı iptal ettirdim. Genel olarak bir durgunluk var piyasada. Fiyat olarak da yaklaşık yüzde 6-8 düşüş yaşandı. 15-20 gün sonra tekrar piyasa açılacak diye düşünüyoruz. Ben bir galerici olarak sıfır arabaların galeriden alınmasına karşıyım" diye konuştu.

Oto galerici İrfan Çeçen, "Açıkçası bu yasanın çıkması galericiler açısından iyi oldu. Ben yasadan dolayı ikinci elde hareketlilik yaşanır diye düşünüyorum. Bayiler zaten galericilere sıfır araç vermiyordu" diye konuştu. 

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 210
  • xray 1 yıl önce Şikayet Et
    100bin düşmüş peki kaç yüzbin artmıştı
    Cevapla
  • Ethem DEDEZADE 1 yıl önce Şikayet Et
    ARABA ALACAK ARKADAŞLAR; Fazla değil yıl sonuna kadar dört ay araba almayın. Taksiyle işe gidip gelin. Aylık 5.000-10.000 TL taksi parası ödeyin ya da araç kiralayın. Dört ay sonra inanınki arabayı daha ucuza alırsınız. Sizler saldırdıkça bu sektör fiyatları yukarı çekiyor.
    Cevapla
  • vedo 1 yıl önce Şikayet Et
    daha kotu olunuz elinizdeki ile curuyunuz
    Cevapla
  • Cvb 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyin fiyatı yüzde 400 arttı memurun işçinin maaşı yüzde 100 bile artmadı niye bunun araştırılması gerekir. Esnaf üstüne koyuyor olan memur işçi çiftçiye oluyor Tuiki denetleyen bir kurum olsaydı en düşük memur 15 bin alıyordu
    Cevapla
  • .... 1 yıl önce Şikayet Et
    Arada kendi arabasını satanlarda fiyat katlıyor, adam memur olmuş araba alıp satıyor
    Cevapla
  • Cvb 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu dedikleriniz 20 30 bin koyuyor peki 100 binlik araç 500 bin nasıl oldu bunu kimse görmüyor asıl suçlular kenara çekildi 3 5 kişi üzerinden algı yapıyorlar... Adam 2.5 milyonluk araçtan 100 bin kırmış çok mu bu çözüm oldu mu o araç 1 milyon etmez normalde buzdağının altı gözükmüyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle