G7 ülkelerinden Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması

G7 ülkelerinin maliye bakanları Rus petrolüne tavan fiyat uygulamaya karar verdi.

GİRİŞ 02.09.2022 17:08 GÜNCELLEME 02.09.2022 17:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın gelirlerini azaltmayı ve enerji fiyatlarındaki artışın önüne geçmeyi hedefleyen bu karara ilişkin açıklama yapan İngiltere Maliye Bakanı Zahawi, "Putin'in bu savaşı petrol ihracatı ile fonlama kapasitesini azaltacağız" diye konuştu.

G7 toplantısının ardından yayınlanan bildiride, "Tüm ülkeleri fiyat sınırı konusunda girdi sağlamaya ve önemli tedbirler uygulamaya çağırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, fiat sınırının bir dizi teknik girdi temel alınarak belirleneceği ifade edilirken, fiyat seviyesinin gerektiğinde revize edileceği de vurgulandı.

Japonya Maliye Bakanı Suzuki de, G7'nin kararlaştırdığı petrol fiyat sınırını hızlı şekilde uygulamaları gerektiğini belirtti.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kartel tarafından yönetildiğinin en büyük göstergesi
    Cevapla
  • Mmm 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence tavan fiyatın biraz üstünde fiyat verip Türkiye bütün Rusya petrolünü alsın. Kimse karışamaz. Yemişim BM yada G7 kararlarını. İsrail kararları uyguluyor mu. Kimsede bi şey diyemiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yani G7 mi dünyayı yönetiyor?
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ambargo bizi bağlamaz ruble tl ile petrol almaya devam hemde en ucuz şekilde. avrupaya çakarız 10 katı. acıma yok bam bam bam.... abd ve ingiltere itleri dünya savaşı derdinde.
    Cevapla
  • Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya simdi bu G7 ülkelerinin sözüne mi gidecek? DÜNYA 7 den BÜYÜK
    Cevapla