Avrupa'da durum: Ucuz benzin almak için ülke değiştiriyorlar

Belçika ile Fransa arasında akaryakıt fiyatlarında litrede 30 ila 50 sentlik farklar nedeniyle Belçikalılar araçlarına yakıtı Fransa'dan alıyor.

GİRİŞ 02.09.2022 17:14 GÜNCELLEME 02.09.2022 17:55
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Belçika basınında yer alan habere göre, yüksek benzin ve mazot fiyatları vatandaşların bu ürünleri başka ülkelerden temin etmesine neden oluyor.

Fransa hükümetinin akaryakıtta indirimi artırması nedeniyle bu ülke ile komşusu Belçika arasında benzin ve mazot fiyatları 30 sent kadar açıldı. Fransa'daki bazı benzin istasyonlarının ek indirim kampanyaları uygulamasıyla bu fark 50 sente kadar çıkıyor.

BELÇİKALILAR BİR DEPO AKARYAKITA 12-20 AVRO DAHA AZ ÖDÜYOR

Bu nedenle özellikle sınıra yakın bölgelerde oturan Belçikalılar araçlarına akaryakıtlarını Fransa'dan alarak tasarruf ediyor.

Aracına yaklaşık 40 litre yakıt alan bir Belçikalı bu ürüne kendi ülkesinden yaklaşık 12 ila 20 avro daha az ödemiş oluyor.

Özellikle sınıra 50 kilometre mesafedeki bölgelerden yoğun şekilde Fransa'ya yakıt almaya gidiliyor.

BİDONLARLA İLAVE AKARYAKIT ALINIYOR

Bazı Belçikalılar daha fazla tasarruf etmek için araçlarının deposunu doldurduktan sonra yanlarında götürdükleri bidonları da dolduruyor.

Mevcut kurallar göre bir aracın, deposunun dışında bidonla en fazla 10 litre akaryakıtla sınırı geçmesine izin veriliyor. Ancak iki ülke arasındaki sınırda bu durum denetlenmediği için pek çok Belçikalı limitlerin çok üzerinde akaryakıtı bidonlarla getiriyor.

Bu durum, Belçika'nın Fransa sınırına yakın bölgelerindeki akaryakıt istasyonlarının da tepkisini çekiyor.

Öte yandan Belçika'daki istasyonlar yakıt satamamaktan şikayet ediyor.

Halihazırda Belçika'da benzinin litre fiyatı 1,72 avro, mazotun litre fiyatı da 2,07 avro seviyesine bulunuyor.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 25
  • Sahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi be 2 3 gündür 1 70 1 80 1 veya 2 ay önce 2 30 ları gördü fransada bizde lüksemburg a gidiyorduk hemyakit ve sigara için fransada sigara 10 küsür lüksemburg ta 5 küsür
    Cevapla
  • Çanakkaleli M. 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki bütün insanlar ucuz peşinde koşuyor.Geçenlerde bir video izledim.Vatandaş 26.000 €'ya Volvo XC 90 alıyor ama Danimarka'da mazot 7 Kron ucuz diye depoyu fulleyip İsveç'e geçiyor.Hayat Avrupa'da da o kadar ucuz değilmiş.
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Birileri hani en pahalı mazot bizde diyordu demek ki doğru değilmiş devletimiz vergiden feragat ediyor buna rağmen dimdik ayaktayız elhamdülillah Bu da 20 yıllık gayretin meyveleri yoksa çoktan batmıştık
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Belcikalilar Fransa'dan ve Hollandalilar da Belcika'dan benzin aliyor!
    Cevapla
  • Sema nizamogullari 1 yıl önce Şikayet Et
    2euro 19 centti bugun diesel bende belcikadayim tam doldurmaya kalksan 140 ,150 euroyu buluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle