Krizi en şiddetli İngiltere yaşıyor! Doğal gaz fiyat enflasyonu yüzde 80'e koşuyor

Pandemi sonrası normalleşme ile artan talep ve arz sorunları, küresel bir enerji krizine kapı açarken, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı askeri saldırılar krizi derinleştirdi. Tüm dünyayı etkisi altına alan krizle doğal gaz fiyatları, tarihi rekor seviyelere ulaştı.

GİRİŞ 02.09.2022 13:54 GÜNCELLEME 02.09.2022 13:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uzmanlara göre fiyat artışının arkasındaki en önemli etken, gaza aşırı bağımlılık... The Guardian'a konuşan Uzmanlar, Batı Avrupa'da krizden en kötü etkilenen ülkenin İngiltere olduğunu belirtirken, bazı raporlara göre doğal gaz fiyat enflasyonu bu yıl İngiltere'de yüzde 80'i bulabilir. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan bir analize göre İngiltere, enerji krizinin Batı Avrupa'da en şiddetli yaşandığı ülke oldu.

IMF analizinde, fiyatların yükseldiği Mayıs ayındaki ileriye dönük fosil yakıt fiyatlarına dayanarak, 2022'nin tamamında beklenen enerji krizinin etkisi değerlendirildi.

Çalışmaya göre İngiltere, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, yoksul haneler ile zengin haneler üzerindeki maliyet yükü arasındaki fark açısından eşitsizliğin en yüksek olduğu ülke.

Bunun nedeni, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşının gaz fiyatlarını yükselttiği bir dönemde İngiltere'nin evleri ısıtmak ve elektrik üretmek için gaza aşırı derecede bağımlı olması.

Bu bağımlılığın yanı sıra bir diğer önemli etken ise, Birleşik Krallık'ın Batı Avrupa'da enerji verimliliği en düşük evlere sahip olması.

DEUSTCHE BANK TAHMİNİ: 2022'DE İNGİLTERE İÇİN DOĞAL GAZ FİYAT ENFLASYONU YÜZDE 80 

Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank tarafından yapılan bir analiz, enerji krizinden en çok İngiltere'deki abonelerin etkilendiğini gösteriyor.

Çalışmada 2022'de gaz ve elektrik için tüketici fiyat enflasyonunun avro kullanan 19 ülkede ortalama yüzde 40, İngiltere'de ise yüzde 80 olacağı tahmin ediliyor.

Düşünce kuruluşu Ember tarafından hazırlanan bir raporda da İngiltere, elektrik üretmek için İtalya hariç 39 Avrupa ülkesinden daha fazla gaza ihtiyaç duyuyor. Doğal gazla elde edilen elektrik, en pahalı elektrik üretim biçimidir ve mevcut Birleşik Krallık piyasa yapısı nedeniyle tüm elektriğin fiyatını belirliyor.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnğiliz diye bir millet kalmaz inşaallah kökleri kurusun ondan sonra abd sıpası israil fransa almanya gerisi kendiliğinden yok olur gider Rabbim bunları gazabından esirgeme AMİN
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    Konutlarda doğalgaz ve elektirik vergi yi%1 edüşürülmeli aldığımızı vergiye veriyoruz
    Cevapla
  • Ersin 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman İngiltere de kıskanıyor bizi
    Cevapla
  • selahaddin 1 yıl önce Şikayet Et
    en sonunda 3. dunya savasi
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya ukrayna savaşının kışkırtıcıları abd ve ingiltere'dir, insan ırkını yok etmiş anglosakson akrabaların ve daha daha bir çok bunlar gibi soykırımcı sömürgeci haçlı gavurunun yıkılıp yok olduğunu İNŞAALLAH hep birlikte göreceğiz !..
    Cevapla