Yeni petrol krizi! 'Piyasa tümüyle mahvolacak'

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulanması hakkında açıklama yaptı. Novak, 'Bu ülkelere petrol ve petrol ürünlerini satmayacağız. Dünyanın enerji güvenliğini sağlayan petrol piyasasının işleyişine müdahale etmek, bu piyasanın istikrarsızlaşmasına neden olacaktır. Bu piyasayı tümüyle mahvedecektir.' dedi.

GİRİŞ 02.09.2022 11:16 GÜNCELLEME 02.09.2022 11:17
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Novak, başkent Moskova'da gazetecilere yaptığı açıklamada, başta ABD olmak üzere G7 ülkelerinin, Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulanmasıyla ilgili yürüttüğü girişimleri değerlendirdi.

Söz konusu girişimleri "saçmalık" olarak nitelendiren Novak, "Dünyanın enerji güvenliğini sağlayan petrol piyasasının işleyişine müdahale etmek, bu piyasanın istikrarsızlaşmasına neden olacaktır. Bu piyasayı tümüyle mahvedecektir." dedi.

'PİYASA TÜMÜYLE MAHVOLACAK'

Novak, Rus petrolünün fiyatına kısıtlamalar getirilirse, buna karşılık vereceklerini vurgulayarak, "O zaman biz de kısıtlamalar getireceğiz. Bu tür şirketler veya ülkelere petrol ve petrol ürünleri tedarik etmeyeceğiz çünkü piyasa dışı koşullarda çalışmayacağız." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun, Çin'in ve Hindistan'ın söz konusu girişimi desteklemediklerini sözlerine ekledi.

Başta ABD olmak üzere G7 ülkeleri, Rusya'nın enerji gelirlerini azaltmak amacıyla Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması getirmek istiyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün yaptığı açıklamada, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda kaydedilen önemli ilerlemeye ilişkin iyimser olduğunu ifade etmişti.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 43
  • umur 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ya hiç bir şey yapamazsınız Ya cesaret edip saldıracaksınız yada bu küçük oyunları bırakacaksınız Ab kendisini bitiriyor Ukrayna da kendisini bitiriyor Rusya hala Ukrayna ya şans tanıyor Rusya gerçekten saldırsa onca ülke lideri Kiev i ziyaret edebilir mi sizce Elinde binlerce uzun menzilli füzesi var Her şeyiyle kendisine yeten Rusya gıda silah ilaç vb. Ve daha da önemlisi nükleer silahları var
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    rusya abd ye ab ye karşı silahlı mucadelesini petrolle yaptırımla cevao veriyor..güzel ama abd yeni plan peşinde yakında abd rusyaya karsı başka cephe açma peşinde..rusya bunlari hesap etmiştir ama bu dövüşün zararını dunya çekiyor. virüs çine atan abd krizin sebebini rusyaya bağliyor..abd bu het zaman yeni bir oyun oynayıp ayakta kaliyor..
    Cevapla
  • ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    çok komik geliyor bana bu ve diğer sözde !!! yaptırımlar, 8 aydır bu savaş hali devam ediyor, ve sözde rusya yı yanlzlaştırıp ekonomik ve askeri anlamda dize getireceklerdi, bugün itibariyle rusya nın ekonomik verilerine baktığımızda hiçte gerilemiş bir rusya ile karşılaşmıyoruz, hatta şubat ayından önceki durumundan daha iyi olduğu ekonomik verilere sahip, ve dimdik ayakta, yapılanlar bir abd tiyatrosu sonuçta abd kendini ekonomik çıkmazdan kurtarmanın yolunu bu şekilde arıyor, ab ise ukraynayı kendisine kalkan yapabilmek için buna katlanıyor, ama nereye kadar ?
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Her nasılsa , Rusya'nın müşterileri var , Çin ve Hindistan satın alırlar . Avrupa'ya satmasa da olur .
    Cevapla
  • Abit bey 1 yıl önce Şikayet Et
    Birgün Rusya onu bunu satmıyorum dediği herkes kendi ihtiyaclarinin çaresine baktığında Rusyamalsatacak kimseyi bulamayacak ve kendi batışını hızlandıracak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle