Gazprom'un doğal gaz ihracatı düştü

Rus enerji şirketi Gazprom, doğal gaz ihracatının yılın 8 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,4 gerilediğini duyurdu.

Gazprom'un doğal gaz ihracatı düştü
Gazprom'un doğal gaz ihracatı düştü
GİRİŞ 01.09.2022 20:50 GÜNCELLEME 01.09.2022 20:50
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rus enerji şirketi Gazprom'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin yılın 8 ayındaki doğal gaz üretimi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14,6 gerileyerek 288,1 milyar metreküpe düştü.

Söz konusu dönemde, şirketin Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) dışı ülkelere doğal gaz ihracatı da geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 37,4 azalarak 82,2 milyar metreküp oldu.

Açıklamada, Avrupa’daki yer altı doğal gaz depolama tesislerindeki doluluk oranının en yüksek düzeyde sağlanmasının, sonbahar-kış döneminin enerji güvenliği açısından güvenilir bir şekilde geçilmesini garanti etmediğine işaret edildi.

Yılda yaklaşık 400 milyar metreküp doğal gaz tüketen Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Ukrayna'daki savaşla birlikte Rusya'dan doğal gaz akışının kesintiye uğraması ihtimaline karşı doğal gaz depolarını doldurmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

AB Komisyonu'nun enerji biriminin Genel Müdür Yardımcısı Mechthild Wörsdörfer, bugün yaptığı açıklamada, Avrupa'daki doğal gaz depolarının yüzde 80 doluluk seviyesine ulaştığını bildirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • samva55 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa yerine Çin pazarına yönelir. Rusya her türlü o gazı satar. Rahat olun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacakki daha az gazla daha fazla para kazandılar
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene öyle oldu da artık olmayacak bundan sonra alternatifleri bulursa Avrupa Rusya nın yüzüne bakmaz kime satacak o kadar gazı . savaşın ekonomik sıkıntısını önümüzdeki yıl çok daha fazla hissedecek Rusya şimdilik Avrupa sıkıntıda hazır parasını yiyor Rusya bitince napacak göreceğiz
    Cevapla