Bilecik'e iki yeni fabrika müjdesi: 2 bin 500 kişi çalışacak

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Söğüt’e 1 milyar TL yatırımla 2 bin 500 kişinin çalışacağı iki yeni fabrika kurulacağı müjdesini verdi.

Bilecik'e iki yeni fabrika müjdesi: 2 bin 500 kişi çalışacak
Bilecik'e iki yeni fabrika müjdesi: 2 bin 500 kişi çalışacak
GİRİŞ 31.08.2022 16:07 GÜNCELLEME 31.08.2022 16:07
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, bir holding Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen’i ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Görüşmede; holdingin bir markası çatısı altında Bilecik’in Söğüt ilçesine 1 milyar TL bütçeyle açacağı 2 yeni fabrika yatırımı değerlendirildi. 10 Eylül 2022’de temelleri atılması planlanan fabrikalarda toplamda 2 bin 500 kişinin istihdam edileceği, 2024 yılının sonuna kadar tamamlanması hedeflenerek vitrifiye ve seramik üretiminin yapılacağı açıklandı.

“Bilecik’imizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır”

Bilecik’te kurulan her yeni fabrikayla şehrimizin ve ülkemizin üretimine, istihdamına ve ihracatına katkı sağlanarak ülke ekonomisinin gücüne güç katıldığının altını çizen Vali Kızılkaya; “Bu holding çatısı altından Bilecik’imize önemli bir üretim tesisini daha kazandıracağız inşallah. Açılacak olan 2 yeni fabrikanın hemşehrilerimize sağlayacağı istihdamın yanı sıra Bilecik’imizin ve ülkemizin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır. Önümüzdeki 10 Eylül’de temelini atacağımız tesislerin, 2024 yılı sonunda da açılış kurdelelerini kesmeyi planlıyoruz. Böylece Söğüt’te üretilecek olan seramik ve vitrifiye ürünleri dünyanın her yerine gönderilecek” diyerek yatırımların Bilecik’e hayırlı olmasını diledi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • huluti mayer 1 yıl önce Şikayet Et
    söğütte fabrikalar iflas edip kapatılırken aynı sektörde yeni inşa edip 2 fabrika daha açılacak olması tuhaf iflas eden fabrikaları satın alıp kalkındırıp değerlendirseniz olmaz mı
    Cevapla
  • Bozkurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikaları sadece bir kaç ile yapmayın oralarda zaten var yapılmayan yerleride görün artık
    Cevapla
  • Sivasspor 1 yıl önce Şikayet Et
    Giresunllu dostum fındığın vatanında ücbestane çikolata fabrikası kursaniz size yeter.ama siz kolay olanı seçiyorsunuz.1 ay fındık toplayıp 1yıl istirihat ediyorsunuz.dikkat et Bilecik'te fabrika kuran özel sektör devlet değil
    Cevapla
  • Bilecikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi porland bien arslan alüminyum gibi fabrikaları var köklü eski para kazanan işçiyi asgari ücretle çalıştırıp köleleştiren fabrikalar dünya yüküyle para kaldırıp işçi aldı mı 3 ay maaşını iş kur karşılar bişey oldumu devletten teşvik alır ama işçiye gelince asgari ücret böyle olacaksa Türkiye nin hiç bir şehrine fabrika felan kurmasınlar abi
    Cevapla
  • chp 1 yıl önce Şikayet Et
    de heykel fabrikasi istiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle