İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

İstanbul Havalimanı, 24-30 Ağustos döneminde günlük ortalama 1310 uçuşla Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında ilk sırada yer aldı.

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
İstanbul Havalimanı Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
GİRİŞ 31.08.2022 15:33 GÜNCELLEME 31.08.2022 15:37
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) geçen haftanın hava yolu trafiğine ilişkin verileri paylaştı.

Buna göre, İstanbul Havalimanı, 24-30 Ağustos'ta Avrupa'daki en yoğun havalimanları arasında günlük ortalama 1310 uçuşla birinci oldu.

COVID-19 salgını öncesi uçuş performanslarının da karşılaştırıldığı EUROCONTROL raporuna göre, Avrupa'daki birçok havalimanı 2019 yılı uçuş performansının çok gerisinde kalırken İstanbul Havalimanı uçuşlarını yüzde 2 artırdı.

Haftalık performansta İstanbul Havalimanı'nı Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Frankfurt ve London Heathrow havalimanları takip etti.

Antalya Havalimanı ise bu dönemde günlük 944 uçuşla Avrupa'nın en yoğun 7'inci havalimanı oldu. Antalya Havalimanı'nın uçuşlarını 2019 yılına göre yüzde 1 artırdığı belirlendi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • selam 1 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet ve eser siyaseti yerine heykel ve sanat(!) siyaseti yapanlar da okusunlar
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bunun yerine heykel yapsak bir suru mal toplanip bakar idi bu heykelin parmak mi yoksa ønunde sallanan seyi mi diye mal mal bakar idi kisaca erdogan gelecegi gøren buyuk lider chp gibi yuz yil geriyi hayal etmiyor o zaman sanal dunya gezen z kusagi heykeller ile sohbet eder olacak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Okumazlar görmezler duymazlar sağır ve kör onlar
    Cevapla
  • Deniz034 1 yıl önce Şikayet Et
    Karşı çıkanlar bu ve buna benzer haberleri okusunlar.
    Cevapla