İngilizlerden sonra Amerikalılar da şaşırdı: Türkiye ekonomisi neden raydan çıkmıyor?

Geçtiğimiz günlerde İngiliz The Economist'in Türkiye ekonomisini ele aldığı yazısı sonrası bu hafta da benzer bir analiz ABD'li Bloomberg'ten geldi. Analizde artan enflasyon karşısında dahi Türk ekonomisinin rayında ilerlediğine vurgu yapılırken, Türkiye'nin büyümesinin hızlandığı belirtilerek, Erdoğan'ın 'ihracat, üretim, istihdam' mesajı hatırlatıldı.

GİRİŞ 31.08.2022 09:39 GÜNCELLEME 31.08.2022 13:25
Bu Habere 216 Yorum Yapılmış

Batı'da durgunluk ihtimallerinden söz edildiği bir dönemde Türkiye ekonomisindeki büyüme ivmesi hız kesmiyor.

ABD merkezli medya kuruluşu Bloomberg, Türkiye ekonomisinin, "son 20 yılın en kötü enflasyonuna rağmen güçlenmeye devam ettiğine" dikkati çekti.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ, ENFLASYONA RAĞMEN RAYINDA"

Haberde, "Dünyanın en kötü enflasyonlarından biri, henüz Türkiye ekonomisini rayından çıkarmadı." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın düşük faizi savunduğu anımsatıldı.

İHRACAT, ÜRETİM, İSTİHDAM

Ayrıca, "Erdoğan, ihracata, üretime ve istihdama öncelik veren bir ekonomik modeli savunuyor." vurgusu yapıldı.
 

Yükselen enflasyon karşısında bile Türkiye'de Gayri Safi Yurt içi Hasıla'nın (GSYİH) ikinci çeyrekte yıllık yüzde 7,4 artmasının beklendiği görüşü paylaşılarak, "Yıllık GSYİH büyümesi muhtemelen hızlandı." ifadesi kullanıldı.

ÇİN'İ VE AVRUPA ÜLKELERİNİ GERİDE BIRAKTI

Türkiye'nin, büyümede Çin, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeleri geride bıraktığına işaret edildi.

TURİZM GELİRLERİNDE ÇARPICI ARTIŞ

Haberde, ikinci çeyrekte GSYİH büyümesinin hızlandığını tahmin eden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, “Bu ay büyümeden taviz vermiyoruz." dediği belirtildi.

Türkiye'de artan turist hareketliliğinden de bahsedilerek, "Gelişen turizm, yabancıların gelişleri ve harcamalarının bu yıl şimdiye kadar yüzde 100'ün üzerinde artmasıyla başka bir destek sağladı." tespitine yer verildi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 216
  • Servet 1 yıl önce Şikayet Et
    Düşük faiz, üretim ve ihracata yönelik ekonomik hedef en akıllıca politika. Eğitimde yaz aylarında üniversitede eğitim ve araştırmaya teşvik olursa geleceğe yatırım yapmak mantıklı olur düşünmekteyim.
    Cevapla
  • S. Şen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar saldırıyı bir insana yaparsan kendini geliştirir ilk başlarda dayak yer sonradan dövmeye başlar yanş savunma mekanizmasını geliştirir, tabi daha sokapa yansımadı ama yakındır ekdiğini biçmek
    Cevapla
  • Şaşkın 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende şaşırıyorum, daha ne kadar raydan çıkabilir? İnşallah daha kötüsü yoktur.
    Cevapla
  • Dadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav Allah askına dedene bi sor nasi yaşamış
    Cevapla
  • Debigayrı 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok nasit ne ekersen onu biçersin biz teror ekmiyoruz insanlarin rehafı için çalışıyoruz sömürü köle ticareti uapmıyoruz biz yatatılanı yaratandan ötürü seviyoruz yani
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ekonomisine saldıra saldıra direncini yükselttiniz...Akabinde millette olayı çözmeye başlayınca sizin saldırılarınıza göğüs gererek karşılık verdi.. Oyüzden sizin oyunlarınız bizi yıkamıyo Allah ın İzniyle....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle