Hasadına 2 ay kala tezgaha indi, lezzetiyle diğer kabaklara fark atıyor

Düzce'de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgaha indi. Kilosu 8 liradan alıcı bulan bal kabağı, özellikle tadını bilenler tarafından rağbet görüyor.

Hasadına 2 ay kala tezgaha indi, lezzetiyle diğer kabaklara fark atıyor
Hasadına 2 ay kala tezgaha indi, lezzetiyle diğer kabaklara fark atıyor
GİRİŞ 31.08.2022 03:10 GÜNCELLEME 31.08.2022 03:10
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

'Düzce kabağı' diye anılan bal kabağının ünü her geçen gün giderek artıyor. Kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçok ürüne lezzet katan bal kabağı, sadece yetiştiği bölgede değil, Türkiye'nin hemen hemen her yerinden ilgi görüyor.

Düzce'de yetiştirilen bal kabağının toprak yapısı dolayısıyla farklı olduğunu söyleyen üretici Şemsettin Gökmen, "Düzce kabağı Türkiye cumhuriyetinde tektir. İnsan sağlığı içinde çok şifalıdır. Çekirdeği çocuklarda parazit bırakmaz, döker. Kanserin ilacı Düzce kabağıdır. Bizde ilk hasadı tezgahımıza koyduk ve maliyetine satıyoruz. Marketlerde kilosu 20 TL, tezgahlarda ise 8 TL" dedi.

"Sezonun ilk ürününü satıyoruz"

Bal kabağının bin bir emekle üretildiğine dikkat çeken Gökmen, "Düzce kabağının toprağı farklıdır. Düzce’nin rutubetli bir toprağı vardır. Bu kabak Düzce'de damak tadıdır. Sonbaharda tarlamızı sular. İlkbaharda tırmığını yaparız, gübreleriz, tohumunu ekeriz, aralarına traktörler ile girer, otlarını temizleriz. Tekrar gübresini veririz. Tarlamızda kabağa zarar verecek ot kalmaz. Şu anda tezgahlarımızdaki kabak, sezonun ilk ürünüdür. Normalde kabağın olmasına daha 3 ay var" diye konuştu.

"Hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaklardaki parazitleri öldürür"

Düzce kabağının lezzetli olduğunu ifade eden Gökmen, "Düzce kabağının lezzeti çok farklıdır. Bu kabaktan tatlı, pestil, börek gibi isteğe göre her şey yapılır. Kompostosu yapılır. Çekirdeğini çiğ yerseniz bağırsak kanserine karşı etkili olduğunu doktorlar söylüyor. Kanserin ilacı bu. Hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsaklardaki parazitleri öldürür. İnsan sağlığı için birebirdir. Bunu ben söylemiyorum, üniversitelerde deneyini yapanlar söylüyor" şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Acemi çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok özür dilerim yanlışlıkla oldu kesinlikle şikayetim yok bilâkis sizi tekdir ettim
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah kendim yetiştirdim bu sene.insallah en az 500 kg ürün bekliyorum. Ne gübre ne ilaç. Sadece toprak,kükürt ve su.....
    Cevapla
  • Acemi çiftçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Fatma hanım sizin yaptığınız hatayı bende yaptım çok özür dilerim bilâkis sizi tekdir ettim
    Cevapla
  • talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Market pazar sağolsun. kabağın tadını unutturdular. 8 e al 20 ye sat..
    Cevapla
  • nevizade 1 yıl önce Şikayet Et
    Marketlerde kilosu 20 lira demek. Yemin olsun almayacağım.
    Cevapla
  • Fatma 1 yıl önce Şikayet Et
    Özür dilerim. Şikayet etmedim. yanlışlıkla elim değmiş. Geride alamadım.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Gece kabak gündüz kabak 30 günde 90 tabak yenir mi ya Resulullah?
    Cevapla
  • İrfan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yenir hoca yenir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle