Festivalin gözdelerinden 'Milli Muharip Uçağı'

Samsun'da gerçekleşen TEKNOFEST'te sergilenen Türkiye'nin Milli Muharip Uçağı'na (MMU) vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Festivalin gözdelerinden 'Milli Muharip Uçağı'
Festivalin gözdelerinden 'Milli Muharip Uçağı'
GİRİŞ 30.08.2022 18:24 GÜNCELLEME 30.08.2022 18:25
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkan ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen Milli Muharip Uçağı (MMU), TEKNOFEST KARADENİZ'de görücüye çıktı.



Yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknolojik özellikler sahip olan uçak ilk gün vatandaşların büyük ilgilisiyle karşılaştı. Uçağın yanında kadar giren vatandaşlar bu anları cep telefonları ile kaydetti.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen uçağın gelecek yıl mart ayında motor çalıştırılması planlanıyor. Uçağın 2-3 sene içerisinde de uçuşu hedefleniyor. F35’in muadili olarak planlanan MMU, radara karşı görünmezlik ve birçok özellikte f35 ile yarışabilir bir durumda olacak.

"Uçağımız muhteşem"

MMU'yu inceleyen vatandaşlar, "Uçağımız muhteşem görünüyor. Baktıkça gururlanıyoruz ve onur duyuyoruz. Şu anda yaşadığımız duygular anlatılamaz. Nereden nerelere geldik. Bu uçakları görmek için şehir dışından geldik. Organizasyon çok güzel olmuş. Ülkeyi kurtaracak mühendislerin buluşlarını burada görme fırsatı bulduk. Göğsümüzü kabartan bu savaş uçağının bir önce tamamlanıp, havada süzülmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Muharip sözcüğü sıfattır. Doğrusu Mill muharip uçak olmalı
    Cevapla
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Şunu üretmeye başlayalım dünya karışık heran büyük savaşlar olabilir
    Cevapla
  • Hadi bakalım 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahmuhendislerimize devletimize milletimize yardım eylesin Allah hayırlaarını çoğalsın işlerini kolay eylesin ordumuzu milletimizi düşmanlarımıza Galip ve Muzaffer eylesin onların yüzü suyu hürmetine de bizleri de af ve mağfiret eylesin bizleri rızası ile riziklandırsın amin
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Cehape nin heykelfest i ne zaman bilen varmı
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Motor F16 motoru ve nasıl MMU oluyor anlamak zor.İlk fırsatta ABD motora ambargo uygular sonra ciyak ciyak bağırırız.Neden herşeyimizi ABD ye endekslemek zorundayız anlamak mümkün değil.Ambargo görmeyeceğimiz Dünya da başka ülke bu motoru üretmiyor mu?Elbette en az 10 ülke üretiyor ama nedense ABD.
    Cevapla
  • hasan 41 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmişteki bu ülkeyi idare edenlere soracaksın
    Cevapla
  • Samsun lu 1 yıl önce Şikayet Et
    Motorun ilk defa TEKNOFEST Karadeniz'de sergilendiğini belirten Akşit, şunları söyledi: "Bu sene ilk defa TEI-TF6000 Turbofan Motorumuzu görücüye çıkarıyoruz. Turbofan motorunu askeri nitelikte değerlendirebiliriz. F-16’ların motorları da aynı teknikle çalışıyor. TJ-90 ve TJ-300 motorlarından sonra ekibimiz bu motor ile çalışmaya başladı. Bu motorun geliştirilme gayesi, Milli Muharip Uçak’a giden yolda, teknoloji ve ekibimize tecrübe kazanımıdır.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    prototiplerde kullanılacak o motor zaten...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle