İsmail Demir'den dikkat çeken 'ambargo' açıklaması: Bir kenara not edeceğiz

Türkiye'ye ambargo uygulayan ülkelere dikkati çeken Demir, 'Ambargolar meselesi var. Biz ambargo koyan ülkelere gülüyoruz, geçiyoruz ama kenara not edeceğiz hafızamız güçlü olacak. Onların önüne koyacağız.' dedi.

GİRİŞ 30.08.2022 16:47 GÜNCELLEME 30.08.2022 18:17
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Demir, Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ'in açılış töreninde, kurtuluş mücadelesinin Samsun'da başladığını, bu ilde düzenlenen TEKNOFEST'in açılış töreninin 30 Ağustos Zafer Bayramı'na denk gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

"Hazır olun cenge, istersen sulhu salah" sözünü hatırlatan Demir, "O tür mücadelenin (Milli Mücadele) başladığı yerdeyiz ama o tür günleri yaşamamak için kuvvetli olmamız gerektiğinin, özellikle savunma sanayi ve ürünlerinde çok güçlü olmamız gerektiğinin farkındayız." diye konuştu.

Samsun'da başarılı bir organizasyona imza atıldığını vurgulayan Demir, "TEKNOFEST ilk başladığında savunma sanayi ağırlıklı başlamıştı ancak bugün görüyoruz ki gerçekten çok geniş bir alana yayılmış. Bu da bizi şöyle mutlu ediyor; bir ülkenin sadece savunma sanayinde güçlü olması mümkün değil. Sanayi ekosistemi, teknolojisi, AR-GE yapısı güçlü olmayan bir ülke, savunma sanayinde güçlü olamaz. Bu yüzden TEKNOFEST bir heyecan yakaladı, bir dalga oluşturdu. Sadece Türkiye'de değil, birkaç ay önce kardeş ülke Azerbaycan'daydık. Bu rüzgar devam edecek." ifadelerini kullandı.

Alandaki gençlere seslenen Demir, şunları söyledi:

"Gençler, bir şey insan yapısı ise biz daha iyisini yaparız. İspatı nerede? Selçuk Bey'e bakın. İkincisi, hayallerimiz büyük olacak ama hayalperest olmayacağız. Bu ne demek? Büyük hayaller kuracağız. Kızılelma diyeceğiz, milli maarif uçak diyeceğiz ama bunları yapmak için çok çalışacağız, araştırmalar yapacağız, teknoloji kullanacağız ve geleceğe adım adım yürüyeceğiz."

Türkiye'ye ambargo uygulayan ülkelere dikkati çeken Demir, "Bir de ambargolar meselesi var. Biz ambargo koyan ülkelere gülüyoruz, geçiyoruz. Neden? Bu gençliği görüyoruz, sizleri görüyoruz. Gün geldiğinde sizlerle beraber yapacağımız çalışmalarla, ambargo koyan ülkeleri, unsurları bir kenara not edeceğiz ama hafızamız güçlü olacak. Onların önüne koyacağız." dedi.

Demir, Savunma Sanayii Başkanlığının, "Geçmişten Geleceğe Türk Savunma Sanayi Zaman Tüneli" kurduğunu belirterek, "Bu da bize bir hafıza oluşturuyor. Nelerden geçtik, nerelere geldik. Asla yılmadan, önümüze çıkan engellere aldırmadan, vazgeçmeden devam edeceğiz. Bunu söylerken asla vazgeçmemenin sembol ismi rahmetli ağabeyim, dostum Özdemir Bey'i rahmetle anıyorum. Bu çalışmada emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum." dedi.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 42
  • Çapula çırpa 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye!!?..not etmeden bikemiyormusunuz?
    Cevapla
  • adamsın 1 yıl önce Şikayet Et
    adam gibi adam
    Cevapla
  • Zafer 1 yıl önce Şikayet Et
    Gülüp geçmeyin mesela boğazlardan o ülkelerin gemilerine izin vermeyin bekletin yunan lozanda uymuyor abd uymuyor
    Cevapla
  • M.i 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah size kolaylıklar başarılar ihsan eylesin büyük bir ahenk içinde devam etmeyi nasip eylesin size engel olmak isteyen kim varsa Rabbim fırsat vermesin onları gahruperişan rezilirüsvay eylesin biran evvel muharip uçağımız seri üretime başlasın gök kubbede radar sistemlerimiz dıştan gelecek taarruzları havada bertaraf etme gücüne erişsin sınır engel tanımayan füzelerimiz hedefine ulaşsın insansız uçak gemimiz denizlerde düşmanın yüreğini yerinden oynatsın inşaallah amin esselamü aleyküm
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    74'te kıbrısta not edildi. Sonrasında Aselsan ve Tusaş bunun için kuruldu. Siz daha yeni mi not ediyorsunuz. Savnma projeleri çöp olur diyenler. Önceki ambargoda telsiz vardı. Aselsan vardı. F16 montajı yapıldı zamanında uçak montajı öğrenilmek için. Onac emek ve hazırlık yapılıren Ak Parti yoktu. Yalanla dolanla iftira ile bir yere varamazsın. Sırf Ak parti oy alsın diye projeler çöp olur diyenler Allah'tan korkun. Bu ülkede Alman lisansı ile de olsa G3 Piyade Tüfeği yapıldı tüfek yapmak öğrenildi, kırıkkale tabanca yapıldı. Anadol yerli tasarım A4 modelini yaptı. Hep iftira.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle