Ağustos enflasyonu pazartesi günü açıklanacak

Türkiye İstatistik Kurumu, yılın sekizinci enflasyon verilerini 5 Eylül Pazartesi günü açıklayacak. TÜFE temmuzda bir önceki aya göre yüzde 2,37 artış göstermişti.

Ağustos enflasyonu pazartesi günü açıklanacak
Ağustos enflasyonu pazartesi günü açıklanacak
GİRİŞ 30.08.2022 11:26 GÜNCELLEME 30.08.2022 16:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuzda aylık bazda yüzde 2,37, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 5,17 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 79,6, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 144,61 olarak kaydedildi.

5 Eylül Pazartesi günü, yılın sekizinci enflasyon verilerini oluşturacak olan ağustos ayı enflasyon rakamları açıklanacak.

Temmuzda fiyatı en fazla artan ürün ilaç, en çok düşen ürün kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları olmuştu.

25 Ağustos'ta Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti'ni yayımlayan Merkez Bankası ise tüketici fiyatlarının temmuzda yüzde 2,37 arttığı, yıllık enflasyonun yüzde 79,6'ya çıktığı anımsatılarak, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonlarındaki yükselişin sürdüğü bildirildi.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 7
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    ben gözümle gördüğüme,yaşadığıma inanırım---3 gün önce İstanbul-Çapa da tepsi ile yemeğini alıp önceden parasını ödediğin bir lokantaya girdim,en ucuzu onlar oluyordu çünki--ama ucuzluk kalmamış---bir kap mercimek çorbası ve bi dilim karpuz aldım ,tam 35 tl ödedim.işte gerçek enflasyon,1 sene önce aynı menüyü 8-10tl ye yiyordum.
    Cevapla
  • Kırşehirli ahi 1 yıl önce Şikayet Et
    Üretici enflasyonu yüzde 144 ama tüketici enflasyonu yüzde 79 yani bu hesapla üretici zararina satiyor siz anca kendinizi kandirirsiniz
    Cevapla
  • Misafir 23 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜİK bit pazarında ikinci el ürünler üzerinde araştırma yapıyor . Gıda %400, tekstil giyim %600, konut kira %800 serbest piyasa ürünleri %800 TÜİK memurları maaşınız iyi rahatınızda iyi. Ocak ayı Enflasyon farkı %95 dir. 3 ve 5 değil masa başında Google'den enflasyon öğrenilmez Türkiye nin bütün illerine gidin Enflasyonun babası ile tanışın.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüik emir kulu. Ne kızıyorsun adamlara, uymazsa anında şutluyorlar adamları. Kuldan korkmak yerine Allah'tan korkan insanlar olmadıkça böyle olmaya devam edecek. Biat kültürünün güzellikleri alışırsın.
    Cevapla
  • Bravo 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot düşmediği sürece enflasyon düşmez,her şey mazot üzerinden yine bu ay yüzde 30 mazota zam yapıldı
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşmediği sürece, mazot düşmez. Dolara bir yıl içinde %300 zam yapıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle