Shell CEO'su Beurden, Avrupa’yı enerji krizi konusunda uyardı

Shell CEO’su Ben Van Beurden, Rusya'nın gaz arzını kısıtlaması nedeniyle Avrupa’nın önümüzdeki yıllarda yüksek elektrik faturaları ile zor bir dönem geçirebileceğine ilişkin uyarıda bulundu.

Shell CEO'su Beurden, Avrupa’yı enerji krizi konusunda uyardı
Shell CEO'su Beurden, Avrupa’yı enerji krizi konusunda uyardı
GİRİŞ 30.08.2022 10:02 GÜNCELLEME 30.08.2022 10:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupalı ​​petrol devi Shell CEO’su Ben Van Beurden, Norveç'in Stavanger kentinde düzenlenen bir konferansta gazetecilere demeç verdi.

Beurden, Rusya’nın doğalgaz sevkiyatını daha da kısması durumunda, Avrupa ülkelerinin önümüzdeki birkaç kışı yüksek elektrik faturaları ödeyerek geçirebileceğini söyledi.

Beurden geçen ay, arzın kısıtlı olması ve fiyatların yalnızca bu yılın geri kalanında değil, gelecek yıla kadar değişken olması nedeniyle enerji piyasalarının sıkı olmaya devam edeceğini belirtmişti.

Rusya’nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve gaz akışını kısmasının ardından Avrupa’da enerji fiyatları bir yıl öncesine göre 6 kat artış gösterdi. Avrupa Birliği üyesi ülkeler enerji fiyatlarını aşağı çekmek için şimdiye kadar yaklaşık 280 milyar euroyu (278 milyar dolar) yardım paketlerine ayırdı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu küreselciler her şekilde kaynakların üzerine oturmuşlar . 2 inci Dünya harbi , Hitler , Rockefeller den kredi alıyor . Günümüze geliyor , Bankalar onların , Madenler ve Petrol kuyuları onların , dünya ticaretini yapan tankerler onların , Çin'de çalışan fabrikalar onların , saymakla bitmez daha ne olsun . Avrupa dinler , Müdüriyet bahşettikleri CEO kürsüden konuşur .
    Cevapla