Tüketiciler dikkat! 14 gün içinde iade dönemi sona eriyor, Danıştay'a başvuru yapıldı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uzaktan satışlardaki 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkının 1 Ekim tarihi itibariyle biteceğini söyleyerek, yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvuruda bulundu.

Tüketiciler dikkat! 14 gün içinde iade dönemi sona eriyor, Danıştay'a başvuru yapıldı
Tüketiciler dikkat! 14 gün içinde iade dönemi sona eriyor, Danıştay'a başvuru yapıldı
GİRİŞ 30.08.2022 07:01 GÜNCELLEME 30.08.2022 07:04
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Kayseri Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan Genel Başkan Mahmut Şahin, uzaktan satışlarda tüketicinin 14 gün içerisindeki iade hakkının kalktığını söyledi.

Başkan Şahin, "Uzaktan satışlar hususunda geçen hafta bir değişiklik yapıldı. Tüketicinin iade hakkı, yani 'cayma hakkı' dediğimiz 14 gün içerisinde herhangi bir bedel ödemeden vazgeçme hakkı bitirildi. Artık tüketici, kanunda verilen hakkını kullanamayacak" dedi.

"BU YÖNETMELİK DOLANDIRICILIĞI ARTIRACAK"

Yönetmeliğin dolandırıcılığı artıracağını iddia eden ve iptali için Danıştay'a başvuruda bulunduklarını kaydeden Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Tüketiciye bu hak kanunla veriliyor, fakat daha küçük bir şey olan yönetmelikle alınıyor. Bunu yapan Tüketiciyi Koruma Genel Müdürlüğü. Tüketiciyi değil, satıcıyı koruyan bir genel müdürlükle karşı karşıyayız. Hatta bir sene içerisinde bu genel müdürlük, dolandırıcıları koruyan genel müdürlüğe doğru koşarak gidiyor. Farkındalar mı bilmiyorum. Bu genel müdürlük maalesef görevini tamamladı, tüketicinin bütün haklarını teker teker elinden aldı. Uzaktan satış meselesi, bütün Avrupa'da uygulandığı şekliyle uygulanmalıydı. Bir ürünün iade edilmesinde tüketicinin hakkı vardır; istediği ürün gelmeyebilir çünkü uzaktan alıyor. Milyonlarca şikayet var bu konuda. Ama bunlar bu değişikliği hangi şikayetten dolayı yaptı acaba? Biz bu yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurumuzu yaptık. Bu yönetmelik iptal edilecek, çünkü bu yönetmelik dolandırıcılığı artıracak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 84
  • erkaaaan 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğru karar, alınacak ürün görerek alınmalı, pazarlık yapılmalı ve böylece tekelleşmenin önüne geçilmeli, büyük firmalar kampanya adı altında 3-5 ürünle indirim gösterip piyasayı karıştırıyorlar sonrada mahalle esnafını bitirip piyasayı kontrol altına alıyorlar, biz farkına varana kadar iş işten geçmiş oluyor.
    Cevapla
  • Ömer eğmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence doğru karar ürünü internette ucuza satıyorsun müşteri keyfine göre içine bakmadan iade ediyor sonra ne oluyor kargo parası göndericiye yük oluyor dolandırıcılar için hapis cezası verilmeli
    Cevapla
  • mişmiş 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam 14 gün olmasın fakat 3 gün olsun en azından. Eğer hiç iade imkanı olmazsa internet alışverişlerimizde hıyara doyarız sonra demedi demeyin.
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Mağduriyetleri artırır tüketici korunmalı çünkü tüketici kurulan tuzakların farkında deyil
    Cevapla
  • hasan er 1 yıl önce Şikayet Et
    hatali kusurlu ürünü iade edebiliyorsun. sadece rengini begenmedin yok yaa bana uymadi keyfim kacti diye iade edemeyeceksin. iyi karar ver öyle al diyorlar.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakmadan uzaktan alıyorum onun için zaten gelince renk ton değişikliği olabiliyor. Ben ona göre alcağıma mevcut kanun dursa kıyamet mi kopuyordu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle