Avrupa'da yeni kriz kapıda! Şimdiden stok yapmaya başladılar

Artan doğalgaz fiyatları Avrupa'da enerjinin yoğun olarak kullanıldığı cam üretimini vurdu. Firmalar, acil durum hazırlığı yapıyor.

Avrupa'da yeni kriz kapıda! Şimdiden stok yapmaya başladılar
Avrupa'da yeni kriz kapıda! Şimdiden stok yapmaya başladılar
GİRİŞ 29.08.2022 17:45 GÜNCELLEME 29.08.2022 17:45
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Avrupa'da Ukrayna savaşıyla başlayan enerji krizi cam üretimine sıçradı.

The Wall Street Journal'ın haberine göre, Avrupa'da cam üretiminde kullanılan enerjinin büyük ölçüde Rus doğalgazından sağlanması, üretimi olumsuz etkilemeye başladı.

Avrupa'daki cam üreticileri ve üretimde cam ürünleri kullanan şişe imalatçıları, otomotiv ve inşaat üreticileri gibi firmalar, doğalgaz arzında yaşanan sıkıntı nedeniyle acil durum planına hazırlık yapıyor.

Otomobil üreticisi Audi'nin strateji başkanı Silja Pieh, Rusya'nın Almanya'ya doğalgaz arzını ciddi düzeyde azaltmasının yeni bir krize neden olabileceğini söyledi.

FİYATLAR ARTIYOR

Avrupa içecek endüstrisi de baskı altında. Ukrayna'da faaliyet gösteren en az iki üretici de dahil bazı şişe tedarikçileri fabrikaları kapatmak ve üretimi sınırlamak zorunda kaldı. Diğerleri de fiyatları artırmaya başladı.

FİRMALAR STOĞA YÖNELDİ

Firmalar, ek depolama alanı kiralayarak şimdiden şişe stoklamaya da başladı.

ŞİŞELERE KORUMA

İngiltere merkezli teslimat şirketi "Milk and More" ise cam şişelerinin ortalama ömrünü artırmaya çalıştıklarını söyledi. Şirket hasar görmüş şişeleri saptayacak tarayıcılar dahil şişelerini korumaya yönelik önlemler almaya başladı.

GAZ FİYATLARININ DÜŞÜK OLDUĞU BÖLGELERDE ÜRETİM

Bu önlemlere ek olarak bazı cam üreticileri de doğalgazdan petrole veya dizele geçiyor. Bazı büyük üreticiler de üretimlerinin bir kısmını gaz fiyatlarının daha düşük olduğu bölgelere aktarmayı düşünüyor.

KAYNAK: NTV
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 74
  • EFEKENTLİ 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukala kendini üstün gören bir ırk.... Bu bir ceza... E elbette üzdüğünüz milyonlarca insanın ahını cezasını çekeceksiniz.... Biraz ağır oldu ama sömürgücü bir toplum ve milyonlarca insana acı çektirdiler
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukala falan değiller, ukrayna üzerinden rusyaya tavır aldılar. Bunu yapmak zorundaydılar, Ruslar, gürcistan, kazakistan, kırım nere varsa geri saldırıp girmeye başlamıştı. Bunun enerji ambargosunu almak zorundaydılar. Osmanlı hayali olanlar gibi, ruslar da SSCB haritasına geri dönmeye çalışıyor. Bu enerji krizini atlatır avrupa endişe etme, gerekirse nükleer santrallerini devreye alır tekrar ama rusya artık belini doğrultamaz, rusyadaki hava savunma füzelerini dahil çekmek zorunda kaldı. Rusya güç kaybediyor. Hayalci olmayın. Karadenizde gezerdi kızlar yoklutan unuttunuz galiba.
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da asgari saat ücreti brüt10.45 euro dur. Ayda 176 saat çalışan ortalama bir işçi 1840 euro brüt ücret alır. Eline net olarak 1450-1500 euro arası para geçer.Matematik yalan söylemez
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Ortalama kira 750-800 euro. Gaz aylık yaklaşık 300 euro Elektrik 150 euro Internet tel 50 euro Bunlar fix giderler
    Cevapla
  • Jjj 1 yıl önce Şikayet Et
    Eeee giderlerini de şöyle sene
    Cevapla
  • Türk erkeği 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB dağlmadkca bu dünyaya huzur gelmez, inşllh bu yüzyıl sonları olur.
    Cevapla
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Tek kişinin çalışıp aileyi geçindirmesi avrupa da imkansız. 18 yaşını dolduran öğrenci de olsa herkes çalışmak zorunda. Avrupa da herkes hava ışımadan işe gitmek için yollarda. Öyle kadrolu devlet işi diyede bir şey yok. Özel şirket.
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa battı . Tüm Türkler geri gelsin . Burda asgari ucretle rahat rahat yasarlar
    Cevapla
  • Hshsh 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye okadar kötü ise sen Euro ya git kardeş
    Cevapla
  • Gurbetçi 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye o kadar kötüyse sen de buraya gel kardeş....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle