Rus hacker’lardan Bayraktar’a tehdit

Rusya’nın en büyük hacker grubu Killnet, Türk şirketi Baykar’a tehdit mesajı yayınladı.

Rus hacker’lardan Bayraktar’a tehdit
Rus hacker’lardan Bayraktar’a tehdit
GİRİŞ 29.08.2022 11:03 GÜNCELLEME 29.08.2022 11:03
Bu Habere 142 Yorum Yapılmış

Rusya’nın en büyük hacker grubu Killnet, Türk şirketi Baykar’a tehdit mesajı yayınladı.
Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte Kiev’i desteklediği açıklayan ABD, Norveç, Romanya, Litvanya, İtalya, Çekya, Letonya gibi ülkelere saldırılarıyla adını duyuran Kremlin destekli hacker grubu Killnet, Telegram kanalından yaptıkları açıklamada, Rus ordusuna büyük kayıplar verdiren Bayraktar SİHA’larını üreten Baykar’ı ve şirketin sahibi Bayraktar Ailesi’ni tehdit etti.

Türkiye’yi de tehdit eden hacker grubu daha önce ABD’li savunma devi Lockheed Martin’e DDoS saldırısı düzenlediğini öne sürmüştü.

RUSYA’YA SİHA SATMAYIZ

BBC Rusça servisine mülakat veren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar kendisine yöneltilen "Moskova size büyük paralar teklif ederse onlara da Bayraktar satar mısınız?" sorusuna, "Bizim işimizin temeli hiçbir zaman para ve maddiyat olmadı. Moskova bize ne kadar para teklif ederse etsin onlara satış yapmayız" yanıtını verdi. Kremlin’in desteklediği Hacker grubu Killnet’in tehdit mesajı, bu açıklamaların ardından geldi.

“ÜRETİM YAPARSA TESİSİ VURURUZ”

Daha önce Rusya Federasyon Konseyi Uluslararası İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Tsekov, Baykar Teknoloji’nin, Ukrayna’da SİHA üretimine ilişkin bir fabrika kuracağına yönelik haberler üzerine o tesisin meşru hedef olacağını açıklamıştı.

KAYNAK: DÜNYA/KERİM ÜLKER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 142
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    kaspersky ve yandex kullanmayın onlara bağlı çalışan indirme programları da kullanmayın.
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne rusya nede amerika dost deil her türlü silahlanmak şart
    Cevapla
  • altan 1 yıl önce Şikayet Et
    Isıracak it dişini göstermez. Dünyanın en geliişmiş yazılımlarını, en gelişmiş SİHAlarla buluşturan adamlara üç tane zibidi hacker güvenlik tehditi yapıyor peh.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Politika işini reise bırak sen sadece işini yap
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    dıkey kalkan sıhalar uretılmelı ucak sıha pısler vurulduhu zaman havalanamaz sonra hedef olurlar seyır fuzesı moskovayı mebzılı ıcıne almalı vurmalı nukleher fuzede atom bombasıda yapılmalı acılıyetı var tıf nukleher fuze tasıma ozellıgı olmalı teknolojı tırasferı almalıyız lazer radar yapmalıyız cıp te
    Cevapla
  • Dede Avcısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Dede ne diyon dede .d Şaka bir yanada Tb3 te o özellik var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle