Dolar ve Euro yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar yeni haftaya 18.17, Euro ise 18.01 liradan başladı. Fed Başkanı Powell'ın Cuma günü verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği mesajı ABD dolarını önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı.

Dolar ve Euro yeni haftaya nasıl başladı?
Dolar ve Euro yeni haftaya nasıl başladı?
GİRİŞ 29.08.2022 09:04 GÜNCELLEME 29.08.2022 09:04

Dolar/ TL yeni haftaya 18.17 seviyelerinde başladı. Euro/ TL ise 18.01 seviyelerinde işlem görüyor. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Cuma günü Jackson Hole toplantılarında verdiği yüksek faiz oranlarının uzun süre devam edeceği mesajı doları önde gelen para birimleri karşısında 20 yılın zirvesine taşıdı.

Dolar Endeksi bu sabah yüzde 0.26 artışla 109.44 seviyesine yükseldi.

Yatırımcılar cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi başta olmak üzere makroekonomik verilere odaklandı.

Fed yetkililerinin hafta boyunca yapacakları sözle yönlendirmelerin de piyasaların yönü üzerinde etkili olması bekleniyor.

29 Ağustos ile başlayan haftanın veri takviminde, pazartesi Dallas Fed imalat aktivite endeksi, salı tüketici güven endeksi, çarşamba ADP özel sektör istihdam raporu, perşembe inşaat harcamaları ile ISM imalat sanayi PMI ve cuma işsizlik oranı, fabrika siparişleri ve dayanıklı mal siparişleri takip edilecek.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.