Rusya'nın gaz ambargosu uyguladığı ülke çareyi Türkiye'de buldu!

Rusya'nın doğal gaz ambargosu uyguladığı Bulgaristan'da yakacak krizi yaşanınca, Bulgaristan vatandaşları Edirne'den tırlar dolusu yakacak pelet satın almaya başladı.

GİRİŞ 29.08.2022 07:01 GÜNCELLEME 29.08.2022 10:54
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasına tepki gösteren Bulgaristan ile Rusya hattında yaşanan gerilimin yanı sıra Rus enerji şirketi Gazprom'un Bulgaristan'ın doğal gaz akışını durdurup başlattığı ambargosu da aylardır sürüyor. Bulgaristan'daki doğal gaz krizinin kış sezonunda daha da derinleşmesi beklenirken, Bulgaristan halkını yakacak ve ısınma endişesi sardı. Kış aylarında ısınma ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaklarını kara kara düşünen Bulgaristan halkı, çareyi Edirne'de buldu.

EDİRNE'DEN TIRLAR DOLUSU PELET YAKITI ALIYORLAR

Yıllar sonra bu kış tekrar soba kullanmaya başlayacak çok sayıda Bulgaristan vatandaşı, Edirne'de fabrikalarda üretilen pelet yakıtını tırlar dolusu Bulgaristan'a taşımaya başladı. Odun artıklarının öğütülerek talaş haline getirildikten sonra kurutulup basınçlı makinelerde sıkıştırılmasıyla elde edilen pelet yakıtına yoğun ilgi gösteren Bulgaristan vatandaşları, Edirne'deki günübirlik alışverişlerinin ardından ülkelerine dönerken araçlarının bagajlarını çuvallar dolusu peletlerle dolduruyor.

TALEPLERE YETİŞEMİYORLAR

Bulgaristan vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiğini anlatan bir firma sahibi Mehmet Orba, müşterilerinin neredeyse tamamının Bulgaristan vatandaşlarının oluştuğunu söyledi. Yoğun taleple karşı karşıya olduklarını anlatan Orba, "Edirne olarak taleplere yetişemediğimiz için üretici başka firmalardan alım yapıyoruz. Edirne'ye günübirlik gelen vatandaşlar ülkelerine dönerken çuvallar dolusu arabalarını peletle dolduruyor. Bulgaristan'da hem doğal gaz fiyatlarının artışı hem de yaşanan sıkıntılar nedeniyle kış aylarında sıkıntılı bir süreç geçireceklerini ifade ediyorlar." dedi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Uğur54 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerji ve enerji türevi maddeleri ihraç etmemiz halkımıza yapılacak en büyük ihanettir umarım cumhurbaşkanımız bu konuya acil el atar. Halkımız zaten ihraç edilen gıda ürünlerinden dolayı pahalıya tüketirken şimdide alternatif enerji kaynaklarınında ihracıyla yara alacaktır.
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    doğalgazdan daha pahalıya satın
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorum yapanların bazıları insafsız fırsatçı. Ne demek "gözünün yaşına bakmayın" kuş kadar düşünebilseniz
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kuş kadar düşünsen bunlar yüzünden iç pazarda pelet fiyatının artacağını bilir satmayın dersin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'ye kış gelmeyecek mi ki yakıt satıyoruz, kıtlık gelmeyecek mi ki gıda satıyoruz?
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede yakitda kara borsaya düşer kesin odun bulunmaz olur fiyati 2 liradan 200 liraya cikar kesin firsatcı milletmiz firsat bekliyordur
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan'a yapılan ihracata %20 vergi artışı yaparsak, toplamda gelir kaybımız olur mu? BENCE OLMAZ !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle