İstanbul yeni metrosuna kavuşuyor: Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu tarih verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı arasında ulaşımı sağlayacak olan metronun test sürüşünü yaptı. İncelemelerde bulunan Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı Metrosu'nu hizmete açmak için büyük bir özveri ile çalışıldığını belirtti, tarih verdi. İşte son dakika haberinin detayları...

GİRİŞ 27.08.2022 12:22 GÜNCELLEME 27.08.2022 12:33
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlara şöyle:

İstanbul'un metrolarının yüzde 50'sinden fazlasını vatandaşımızın hizmetine sunmuş olacağız. Bu yıl içinde 3 metro hattımızı açıyoruz. Kasım ayında İstanbul Havalimanı metrosunu açıyoruz. Bunun yanında İBB'de devam eden 100 km'lik metro hattı vardı, keşke çalışmalar düzgün gitseydi ama maalesef çalışmalar yavaş gidiyor. O metrolar bu hızla 10 yılda zor biter.

2019 yerel seçimlerine kadar hepsi hazırlanmıştı ama maalesef yeni gelen zihniyetin inadı nedeniyle bu metrolar İstanbulluların hizmetine sunulamamaktadır.

Ankara'da, Bursa'da, Kocaeli'de de çalışmalarımız devam ediyor. Bugün önemli bir gün bizim için. Burası İstanbul Havalimanı Metro İstasyonu... İstanbul Havalimanı Metro-YHT treni birbirine entegre olacak. İnşallah kasım ayı içinde sizlerle tekrar burada buluşarak bu büyük projeyi İstanbullulara sunmanın gururunu yaşayacağız.

Hem karayollarında, havayollarında, demiryollarında bütün planlarımızı yaptık. Bütün çalışma arkadaşlarımızla milletimizin daha iyi şartlarda yaşaması için emek veriyoruz. Bu hattımızın açılışında buluşmak üzere hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 40
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    2023 seçimlerinden bir ay önce açın. Yoksa Pinokyoya yarar. İstanbul'lu tercihini yaptı. Cezasını da ödemeli
    Cevapla
  • Harbi yiğido 1 yıl önce Şikayet Et
    Açılışı sizden önce Ekrem yapar,adam hazıra konar.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanoğlu da milyarları teröristlerle beraber yesinler. Allah CC kahretsin onları ve zihniyetlerini.
    Cevapla
  • hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    kemal çıkar şimdi . binmeyin o metroya ben gelince bindirecem sizi diye bağırır .yüzsüzler . yeni hava alanına üncü köprüye ikinci köprüye birinci köprüye bağazın altından geçişlere hep karşı çıktınız ama utanmadan kullanıyorsunuz . onurunuz varsa kullanmayın . ancak biz gelince erdoğanın yaptığı herşeyi yıkıp atacam demesini biliyorsunuz .bu ülkenin baş belası dır CHP
    Cevapla
  • ö..A.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam ne diyor İstanbul'da yapılacak bir tünel için ben 70- 80.000 araç geçecek diye oraya para harcıyamam bitti yani hizmet yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle