9 milyon kişiyi rahatlatacak hamle! 2 aşamalı destek paketi

Salgın ve küresel krizden en fazla etkilenen dar gelirliler için hazırlanan yeni paketle 6 milyon kişinin borcu tasfiye edilecek. 2 bin TL'ye kadar olan borçları kapsayan yaklaşık 9 milyon icra dosyası tasfiye edilecek

GİRİŞ 27.08.2022 07:13 GÜNCELLEME 27.08.2022 10:19
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Dar gelirli vatandaşların haciz sorunlarını çözmek isteyen hükümetin hazırladığı ve 1 Ekim'de Meclis'e gelmesi beklenen pakete ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Buna göre, ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek. Düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi olan dosyalar kapsamda olacak. Vatandaşın 30 milyar lira tutarındaki borçları tasfiye edilecek.

İKİ AŞAMALI DESTEK PAKETİ
Yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek. Destek paketi iki aşamalı olacak. Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Paket kapsamında temel ihtiyaçlara tekabül eden elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerinden kaynaklanan borçlar yer alıyor.

BORÇLARA TASFİYE
Paketin ikinci ayağını ise takibi varlık yönetim şirketleri tarafından yapılan icradaki borçlar oluşturacak. Bir milyona yakın vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş 2 bin 500 liraya kadar olan icra takibindeki borçlarını devlet üstlenecek. Söz konusu iki paketle i alt gelir düzeyindeki vatandaşları rahatlamaya dönük önemli bir adım daha atılmış olacak.

MECLİS'E GELECEK
Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim'de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 73
  • Ender 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzgün bir açıklama yok adamın bin lira borcu faizi (nas'i ) ile çıkmış 5.000 bine 10.000 burda kıstas nasıl olacak. Alacaklının başvurusunamı kalacak yoksa anaparası 2.000 TL olan tüm icralarimi karşılayacak
    Cevapla
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    sgk borçlarını yapılandırın lütfen
    Cevapla
  • vecihi ww 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt yi formülsüz bekliyoruz.hakkımız iade edilmeli
    Cevapla
  • mali 1 yıl önce Şikayet Et
    eyt yi çıkaran chp nin kuyruğu. gidin o bakandan isteyin
    Cevapla
  • 43 Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    askeri ucret 5500tl ve ödenmeyen icra borcu 2000tl ilginç cook ilginc
    Cevapla
  • Emektar 1 yıl önce Şikayet Et
    Askeri ücret değil asgari ücret.
    Cevapla
  • Misafir Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne edersen et neyaparsan yap eğerki esnafta para olmasa asla biyasa dönmez ve piyasa kilitlenir piyasada para dönmesi lazım buda esnafla dönüyor o yüzden piyasanın kilidini esnaf açar onlara koparatif kredisi verip piyasayı canlandırmak gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle