Bakan Kurum: Asbestli gemiye izin verilmeyecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Brezilya'dan yola çıkan asbestli gemiye izin verilmeyeceğini duyurdu.

Bakan Kurum: Asbestli gemiye izin verilmeyecek
Bakan Kurum: Asbestli gemiye izin verilmeyecek
GİRİŞ 26.08.2022 17:42 GÜNCELLEME 26.08.2022 19:33
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Türkiye’ye gelecek 'NAE Sao Paulo' gemisiyle ilgili notifikasyon onayı iptali ve geminin Türk kara sularına girmesine izin verilmeyeceğine dair açıklama yaptı.

Bakan Kurum konuyla ilgili "Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları ve Bakanlığımız denetim ekipleri gözetiminde notifikasyon şartında yer almasına rağmen ikinci bir denetim sürecinin işletilmemesi; tekrar istenen asbest ve diğer tehlikeli maddelerin bulunduğu yerlerin gemi planı üzerinde gösterilerek ve numune alınan noktaların fotoğraflanarak hazırlanması gereken ‘Tehlikeli Madde Envanter Raporunun’ Bakanlığımıza sunulmaması nedeniyle; 'NAE Sao Paulo' isimli gemi için verilmiş olan şartlı notifikasyon onayının iptal edilmesine karar verilmiştir. Bu karar doğrultusunda; geminin Türk karasularına girmesine izin verilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'un Brezilya’dan gelen NAE Sao Paulo gemisiyle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde;

 

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 73
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    yahu çağıran siz halkın tepkisi nedeniyle gönderen siz siz bunun 900 ton asbest içerdiğini bilmiyormusunuz çin hurda rus uçak gemisini yenilediyse sizde bu uçak gemisini yenileyin önemli olan hareket etmesi ediyor
    Cevapla
  • Tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    Trajikomik..!
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    yanlış bir karar. bu gemi hakkında bu araştırmayı bizzat biz yapmalı idik. başkasının sözleri ve muhalefetin iddiaları ile vazgeçilmesi büyük hata oldu. bu teknolojiye hakimiyet sağlamamız için önemli bir adım idi. gemi kara sularımıza girmeden bu kontrol bizim tarafımızdan yapılarak, geminin izmire gelmesi temin edilmelidir.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iklim anlasmasi altinda kazik! Dune kadar ingiliterenin atiklarni alan Turkiye hazine degeirnde gemi gelmis buna mi takilmis ? Birakin bu sacmaligi. Bu ilklim anlasmasi sacmaligi sadece bizim gibi ulkelere uygulanan vergilendirme bicimi..
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    propaganda var ortada. Bu gemi kesinlikle kacirilmamalidir.. Eksiklikleri giderilerek yenilenip ülkemizin ucak gemisi olarak emvantere alinmalidir. Cin cin oduysa böyle oldu. Baska ülkelerin ucak gemilerini alip yeniledikten sonra kendi ordusunun kullanmasina sundular.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle