Beyaz eşyada taksit ve ÖTV çağrısı

Beyaz eşya iç satışları, Temmuz'da yıllık yüzde 2 geriledi. TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, "Kredi kartı taksit sayılarının artırılması ve ÖTV'nin kaldırılması yararlı olacak" dedi.

Beyaz eşyada taksit ve ÖTV çağrısı
Beyaz eşyada taksit ve ÖTV çağrısı
GİRİŞ 26.08.2022 13:54 GÜNCELLEME 26.08.2022 13:54
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Beyaz eşya sektöründe Temmuz ayı iç satış, ihracat ve üretimde kayıpların yaşandığı bir ay oldu.

TÜRKBESD verilerine göre beyaz eşya iç satışları Temmuz'da yıllık yüzde 2 geriledi. İhracatta aynı dönemde yüzde 7'lik kayıp olurken üretim de yüzde 4 azaldı.

Yılın ilk yedi ayı itibarıyla iç satış ve ihracak olmak üzere toplam satışların bir önceki yıla göre yüzde 2 daralırken satış adedi 19 milyon 361 bin 159 oldu.

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Can Dinçer, "İç satışlardaki düşüşün üretimi etkilebeyebileceği dikkate alındığında, kredi kartı taksit sayılarının artırılması ve ÖTV'nin kaldırılması yararlı olacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Dinçer, lokomotif konumdaki sektör için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin de tekrar değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • mahmuthan 1 yıl önce Şikayet Et
    beyaz eşyada soygun var resmen fiyatlar 2000 binli yıllara geri döndü.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu durumda resmi garanti süreleri arttırılmalı beyaz eşya da en az beş yıl olmalı zira artık kolaylıkla alınamıyor
    Cevapla