İş yeri açma ve ruhsat alma şartlarında değişiklik

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan, ''İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'' Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İş yeri açma ve ruhsat alma şartlarında değişiklik
İş yeri açma ve ruhsat alma şartlarında değişiklik
GİRİŞ 25.08.2022 17:30 GÜNCELLEME 25.08.2022 17:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığı'nca hazırlanan, ''İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'', Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, doğaya zarar vermesi muhtemel iş yerindeki tali faaliyet konularının, ana faaliyet konusunun sınıfıyla aynı veya alt düzeyde belirleneceği bildirildi.

Açıklamada, çevre izin ve lisans belgesine başvuran tesislerin ilgili kanuna uygunluğunun tespitinin sağlanmasına ilişkin, "Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) sürecine tabi tutulduktan sonra 'Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği'ne göre verilen geçici faaliyet belgesi, yönetmelik kapsamında başvuru, açılma ruhsatı, yer seçimi ve tesis kurma izni uygulamalarında çevre izin ve lisans belgesi yerine geçebilecek" denildi.

Etrafına sağlık koruma bandı bırakılması zorunlu olan yerlere, atık işleme sanayi tesislerinin de dahil edildiği aktarılan açıklamada, "Bu şekilde atık işleme sanayi tesislerinin bulunduğu parselden dış ortama verilebilecek olumsuz etkilerin önlenmesi sağlanacak. Bu düzenlemeden katı atık ara transfer istasyonları, katı atık aktarma istasyonları, atık su arıtma tesisleri, ambalaj atığı toplama, ayırma ve geri kazanım tesisleri, tehlikeli, tehlikesiz ve özel işleme tabii atıkların geri kazanım tesisleri, deniz araçlarından kaynaklanan atıkların toplanması tesisleri, ambalaj atığı toplama, ayırma ve geri kazanım tesisleri gibi tesisler etkilenecek" ifadelerine yer verildi.

GÜZELLİK SALONLARI MADDELERİNDE DEĞİŞİKLİK

Güzellik salonlarına ilişkin maddelerde kapsamlı değişiklik yapıldığı belirtildi. Güzellik uzmanlarınca kullanılacak tüy alma uygulamalarına yönelik cihazların belirlenen enerji sınırını geçemeyeceği aktarılan açıklamada, cihazlara ilişkin teknik bilgilerin ve alınan yeni cihazların yıllık olarak il sağlık müdürlüğü ile valiliğe bildirilmesinin zorunlu hale getirildiği kaydedildi.

"GÜZELLİK SALONLARINDA TIBBİ İŞLEM YAPILAMAYACAK"

Güzellik salonlarında yapılabilecek işlemlere kalıcı makyajın da eklendi aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güzellik salonlarındaki yasak işlemler yeniden düzenlendi. Buna göre hiçbir tıbbi işlem ve bunlara ilişkin reklam ve diğer tür tanıtım faaliyetleri yapılamayacak. Yönetmelik değişikliğiyle özel spor tesislerinin ve kuyum ticareti faaliyetleriyle ilgili ilave şartlar ilk defa yönetmeliğe eklendi" denildi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Diploma kafalılar. Yunus Emre ve Mevlana nın diploması yok Ama tüm dünyada okunuyor. Rahmetli Vehbi Koç'un da diploması yoktu ama geride devasa büyük işletmeler bıraktı. Başarı diplomada değil... Yüzlerce üniversiteler açtınız milyonlarca mezun var, başarı var mı ...
    Cevapla
  • madenci 1 yıl önce Şikayet Et
    yaparlarsa cezasi 500 tl mi
    Cevapla
  • Osman hamdi 1 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılında işyerime ruhsat alıyım dedim belediyeye gittim her evrak tamam ustalık belgesi istediler bende meslek lisesi ve universite diploması var dedim olmaz çıraklık eğitimden diplama getir dediler evrakları alıp çöpe attım öylece kaldı ruhsatsız devam ediyom
    Cevapla
  • Cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Meslek lisesi ve üniversite diplomanı çıraklık eğitime getirip eğitim almadan ustalık belgeni düzenletebilirdin
    Cevapla