Ev ve araba alacaklar dikkat! İndirimi görmezden geldiler

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun son toplantıda sürpriz yaparak politika faizini 100 baz puan indirme gitmesinin ardından gözlerin çevrildiği konut ve taşıt kredi faiz oranlarında herhangi bir değişiklik olmadığı gözlemlendi.

Ev ve araba alacaklar dikkat! İndirimi görmezden geldiler
Ev ve araba alacaklar dikkat! İndirimi görmezden geldiler
GİRİŞ 25.08.2022 11:25 GÜNCELLEME 25.08.2022 12:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu ağustos ayı toplantısının ardından merakla beklenen faiz kararını geçtiğimiz hafta açıkladı.

Banka, yüzde 14'te sabit tutulacağı beklentilerinin aksine politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 13 seviyesine çekti.

KONUT VE TAŞITTA DEĞİŞİKLİK YOK

Bloomberg HT'de yer alan habere göre; Merkez Bankası'nın faizlerdeki sürpriz hamlesi sonrası gözlerin çevrildiği konut ve taşıt kredi faizlerinde her hangi bir değişiklik olmadığı gözlemlendi.

Özel bankaların ihtiyaç kredisinde 24 ay ve altı vadelerde aylık 20-30 baz puan arası faiz düşürdüğü, taşıt ve konut kredilerinde ise henüz bir düşüş olmadığı görüldü.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Tuik in enflasyonunun %80 gerçek enf % 150 olduğu yerde %13 oran gerçekçimi ki piyasa taksın sıfır yapında bitsin artık bu çile.
    Cevapla
  • laedri 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki bankalar merkez bankasını ve politikalarını çok da takmıyor..
    Cevapla
  • Eser 1 yıl önce Şikayet Et
    Belirlenen faiz piyasanın doğasına aykırı olunca serbest piyasada bir etkisi olmuyor. Dolar arttığı ile kalıyor sadece devamında da her şeye zam.
    Cevapla
  • Faiz karşıtı. 1 yıl önce Şikayet Et
    Politika faizi piyasa faizi değildir. politika faizini zamansız indirmek piyasa faizinin yükselmesine sebep olur. Nitekim aylardır faizin sabıt kalması ve indirilmesinin neticesinde piyasa faizi inanlımaz yüksek seviyelere çıkmıştır. Banka faiz oranları kıyasllanıp görülebilir. Krediye faize karşıyım. Hükümet de karşı gibi dursa da aylardır faizi katlarcasına hamleler yapıyor. İnen faiz merkez bankasının bankalara verdiği paralardaki faiz. Bankalar faizi düşük parayı Merkez bankasından alıp 2.5 katı yükselen faizle halka veriyor. Bu mu faiz düzenine karşı olmak :S ?
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş neden bahsediyorsunuz. Ev alalım hadi bir ev üç milyar bşr milyarın olsa iki milyar kıredi çekecen iki milyarın dört milyar oluyor kim nasıl alacak bana bilgi verin yaxık günah bu insanlara bu kadar ne okduda bir yılda değişti aylık kırk bin tl Kim nasıl ödeyecek tabi zengşnler hariç ınlar iyi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle