TOBB Başkanı'ndan çağrı: Sakın bu işten vazgeçmeyin

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Son 10 yılda dünyada en çok fiyatı artan ürünler nedir diye trende bakın, en çok fiyatı artan ürünler tarım ve hayvancılık ürünleridir. Sakın ha sakın bu işten vazgeçmeyin, önünüz açık” dedi.

TOBB Başkanı'ndan çağrı: Sakın bu işten vazgeçmeyin
TOBB Başkanı'ndan çağrı: Sakın bu işten vazgeçmeyin
GİRİŞ 25.08.2022 09:30 GÜNCELLEME 25.08.2022 11:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Hatay’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş insanları ile bir araya geldi. Hisarcıklıoğlu, ilk olarak Antakya Ticaret Borsası ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Kooperatifi ile kurulacak şirketin protokol imza törenine katıldı. İmza töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu, "Son 10 yılda dünyada en çok fiyatı artan ürünler nedir diye trende bakın, en çok fiyatı artan ürünler tarım ve hayvancılık ürünleridir. Sakın ha sakın bu işten vazgeçmeyin, önünüz açık. Dünya nüfusu her yıl bir Türkiye artıyor. Az gelirliler, köyden şehre gidiyor. Köyden şehre gittiği zaman insanlar tüketici haline geliyor. Siz ne kadar üretirseniz, alıcısı var haberiniz olsun. Sıkıntılarımız olacak, cennet yok bu dünyada, sıkıntının olmadığı bir iş yok. Kim ne iş yapıyorsa, herkesin bir sıkıntısı var ama güzellikler bu sıkıntıları aşmakla olur.”

'PANDEMİ DÖNEMİNİ EN AZ HASARLA ATLATAN İŞ DÜNYASI BİZ OLDUK'

Hisarcıklıoğlu, daha sonra Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın yapımı tamamlanan hizmet binası ve Hatay Devleti Müzesi Arşivi, TOBB Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkez açılışını gerçekleştirdi. Ardından 'Ekonomiye Değer Katanlar' ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:

"Pandemi dönemini en az hasarla atlatan iş dünyası biz olduk. Burada 365 oda ve borsa başkanım, 20 Mart 2020’den sonra, tüm Türkiye’deki oda ve borsa başkanlarım müthiş çalıştılar. Allah hepsinden razı olsun. Eğer bu kadar az hasarla atlattıysak, onların sayesinde. Onlar sahadaki sıkıntıları bize aktardılar, bende telefonla gece geç saatlere kadar kime ulaşmam gerektiyse ulaşıp çözüm yolları aradık. Bir ve beraber olarak bu sıkıntıların üstesinden geldik. Ne olur birbirimizi ötekileştirmeyelim. Birbirimizi etnik kökeninden, mezhebinden, inancından, fikrinden, siyasi görüşünden dolayı ötekileştirmeyelim. Bakın görüyorsunuz, bizim bizden başka dostumuz yok. Bunu yapan toplumlar başarılı oluyorlar, bunu yapamayan toplumlar kaybediyor."

TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Hatay programına, AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Ali Celal Mursaloğlu, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve iş insanları eşlik etti.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Harun 1 yıl önce Şikayet Et
    Buyur gel sen bak..... hariçten gazel okumakla olmuyor. üreticide süte 1 zam geliyor yeme 3 ete % 10 zam geliyor yeme % 30.... buyur gel sen bak ben bütün hayvanları sıradan kesime yolluyorum... doğdum doğalı (40 yıldır) yaptığım bu işi bırakıyorum demiyorum tövbe ediyorum diyorum
    Cevapla
  • Fazıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Pandemi dönemini en hasarla tabi atlatırsınız iş dünyası fırsatçılıkla milleti soydu haram zıkkım olsun.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Abd tusiadı tehdit etmiş neden ses çıkmıyor. Neden Eyy abd dünyada ki tüm kriz kaos ve savaşı çıkaran sensin sen kimsin Türkiye ekonomisini tehdit edersin suriye de ırakta pkk yı besleyen Türkiye yi yıkmak isteyen sensin desenize. abd ye karşı tüm dünyayı örgütleyin artık. Tusiad neden sessiz? tehdit mektubunu Hükümete vermiş ulan çemkirsene abd ye hükümetimize Reise diktatör diyen tusiad abd ye kuzu gibi.
    Cevapla
  • Yörük 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım ve hayvancılığın maliyeti yükselirken fiyat indirimi üretimin düşmesine sebeb olacaktır.!! 2x2=4 ise aynı anlamda yüksek maliyet yüksek fiyat düşük maliyet düşük fiyat aksi durum üretimi düşürür
    Cevapla