Bakan Nebati’den, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Borçlarınızı ödemeyin” sözlerine tepki

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Borçlarınızı ödemeyin” sözlerine tepki göstererek “Fütursuz saldırılara ve nice diğer çarpıtmalarınıza bugün bir yenisini daha eklemişsiniz” dedi.

Bakan Nebati’den, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Borçlarınızı ödemeyin” sözlerine tepki
Bakan Nebati’den, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Borçlarınızı ödemeyin” sözlerine tepki
GİRİŞ 25.08.2022 02:47 GÜNCELLEME 25.08.2022 03:07
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

Bakan Nebati Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Anlaşılan siyasi beklentileriniz uğruna hesapsızca konuşmakta ve adeta bir piyasa manipülatörü gibi davranmakta ısrarcısınız. Öte yandan bilmelisiniz ki kulislerden medet umarak rol kapmaya dönük her yeni manevranız, tüm milletimizde bir kez daha dejavu duygusuna sebep oluyor. Altı boş vaatlerinizle yaptığınız ‘araba almayın’ çağrınıza; makroekonomik dengelerimizi sağlamlaştıran Kur Korumalı Mevduat’a yaptığınız fütursuz saldırılara ve nice diğer çarpıtmalarınıza bugün bir yenisini daha eklemişsiniz. Şimdi de ‘borçlarınızı ödemeyin’ diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Nebati’nin paylaşımının devamı şöyle:

“Bu açıklamalarınızı ne hikmetse daha bir gün evvel dar gelirli vatandaşlarımız için yakında 2 farklı destek paketi açıklayacağımızı, bu çalışmalarımızda son aşamaya geldiğimizi TV ekranlarında belirtmemizden hemen sonra aceleyle yapıyorsunuz. Milletimiz, muhalefet lideri olarak sizden orijinal, gerçekçi ve uygulanabilir kendi projelerinizi ortaya koymanızı beklerken sizin spekülatif açıklamalardan ve rol kapmaya dönük basit manevralardan öteye geçmeniz, sorumluluklarınızın bilincine varmanız gerekmez mi? Bizler; gencimizin, çiftçimizin, memurumuzun, esnafımızın ve tüm kesimlerimizin nasıl her zaman yanındaysak, icraatlarımızla dar gelirli vatandaşlarımızın da hep yanında olmaya devam ediyor, yaklaşık 30 milyar lira tutarındaki icralık borçlarını yakında tasfiye ediyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu; biz lafla değil icraatlarımızla konuşuyoruz. Unutmayın ki ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz”

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

"BORÇLARINIZI ÖDEMEYİN, ONLARLA BEN HESAPLAŞACAĞIM"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, "Borçların faizi arttıkça ödeme şansı kalmayan insanların borçlarına bankalar ne yapıyor? Bu da bir başka soru. Borçlarınızı varlık şirketlerine satıyorlar. Öyle varlık dendiğine de bakmayın. Kılıf o kılıf. Bu şirketler tefecidir, mafyadır. Borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Size, ailenize zarflar gönderecekler, tehdit edecekler. Bunlar tefecidir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekler ve çıyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın, sakın ödemeyin! Seçimden sonra onlarla ben konuşacağım, ödemeyin" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 121
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin asıl ekonomiden önce en büyük sorunu muhalefettir
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kemale tazminat davası açın hemde milyonluk en az on tane
    Cevapla
  • zavalı vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan Tüketici kredisi ününü açın lütfen Gerek meblağı yükseltin gerek Yılları yükseltin. Çocuk evlendiriyoruz ona güvenmiştik. Yaptığınız sandıkta Ak partiye Zarar verir. Gerçi sizin umurunuzdan değil nasıl olsa sizler seçimsiz Bakan olursun.
    Cevapla
  • Sakal-bıyık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu tür çağrıları daha öncede yapmıştı. Bazıları farkında olmayabilir ama bunlar çok tehlikeli çağrılardır. Devlet otoritesi için son derece tehlikelidir HEM DE SON DERECE... Bilmeden yapmıyorsa vahim. Bilerek yapıyorsa daha da vahim..!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemaallll beydude konuşuyor havanda su dövüyorsun. Bu devletin sana verdiği emeğe yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle