BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) iptali nasıl yapılır? 2022 yılı tüm bankaların BES iptal yöntemi...

Emeklilik dönemlerinde vatandaşların kendilerine ek gelir oluşturabilmesi için Bireysel Emeklilik Sistemi son dönemlerde oldukça popüler bir hal aldı. Yapılan düzenleme ile birlikte işverenler çalışanları için BES hesabı açması zorunlu bir hale geldi. Bireysel emeklik sisteminde yatırılan katkı payının %30'u kadar devlet katkısı sağlanıyor. Çalışanlar kendi isteğiyle işe girişte başlatılan bu sistemi iptal ettirebiliyor. Peki BES iptali nasıl yapılır? İşte adım adım zorunlu BES iptal etme...

BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) iptali nasıl yapılır? 2022 yılı tüm bankaların BES iptal yöntemi...
BES (Bireysel Emeklilik Sistemi) iptali nasıl yapılır? 2022 yılı tüm bankaların BES iptal yöntemi...
GİRİŞ 24.08.2022 14:48 GÜNCELLEME 24.08.2022 14:48

Kamu ve özel sektörde çalışan 45 yaşını doldurmayan herkes için Bireysel Emeklilik Sistemi zorunlu tutuluyor. İşe girişlerde şirketin çalıştığı anlaşmalı banka, çalışanı bireysel emeklilik sistemine dahil ediyor. Kimi çalışan bu durumun farkındayken kimisi de maaşlarından yapılan kesinti ile bu durumdan haberdar oluyor. Bu durumundan farkında olmadan maaşından kesinti yapılan çalışan daha sonrasında bu miktarı BES iptali yaparak geri talep edebiliyor. Bireysel emeklilik sisteminden yararlananlar 10 yıl bu sistemde kalması durumunda devlet katkısının %100'ünü almaya hak kazanıyor. Bizde sizler için 2022 yılında Garanti Bankası, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı kredi, Akbank Bireysel Emeklilik sistemi iptalini adım adım hazırladık...

BES (Bireysel Emeklilik Sistemi İptali Nasıl Yapılır?

Bireysel emeklilik sisteminin iptal edilmesi için çalışanların önünde üç farklı yöntem bulunmaktadır. Bu noktada çalışanlar, maaşlarını aldıkları banka ile iletişime geçerek BES iptali talebinde bulunabilirler. Bizzat banka şubesine giderek Bireysel emeklilik sisteminden çıkabileceği gibi çağrı merkezi veya e-posta yoluyla iptal formu doldurulabilir. İşte tüm bankalar için en kolay BES iptal yöntemleri;

2022 Ziraat Bankası BES İptali Nasıl Yapılır?

Kamu bankalarından olan Ziraat Bankası'nın Bireysel Emeklilik Sisteminden çıkmak isteyen vatandaşlar diledikleri takdirde bankanın mobil uygulaması üzerinden sistemden çıkabilirler. Kullanıcı bilgileriyle sisteme giriş yapan adaylar menü aracılığıyla BES seçeneğine tıklayarak taleplerini bankaya ulaştırabilirler. Veya çalışanlar 0850 222 97 00 numarasıyla müşteri hizmetlerine bağlanarak BES iptal talebinde bulunabilirler. Müşteri hizmetleriyle görüştükten sonra yöneltilen soruları cevaplayanlar BES iptal işlemini tamamlayabilir.

2022 Vakıf Emeklilik BES İptali Nasıl Yapılır?

Vakıf Emeklilik, Bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmak isteyen çalışanlar SMS yollayarak iptal talebinde bulanabilirler. Telefonları üzerinden 4933'e SMS yollayarak sırasıyla 'VEML', T.C. kimlik numarası, boşluk CAYMA, boşluk doğum tarihini yazarak talepte bulunulabilir. SMS yöntemini tercih etmeyenler ise, Vakıf Emeklilik Müşteri hizmetlerine ( 0850 222 9 237) ulaşarak Vakıf Emeklilik BES iptalini tamamlayabilirler.

2022 Halkbank BES İptali Nasıl Yapılır?

Halk emeklilik BES iptali talebi oluşturmak isteyen çalışanlar, cayma işlemleri ile ilgili gerekli bilgiye 0850 800 44 00 numarasından ulaşabilirler. Sesli yanıt sistemiyle karşılaşan kullanıcılar T.C. kimlik bilgilerini doğrulayarak Halk Emeklilik BES iptal talebi oluşturabilir.

2022 Garanti Bankası BES İptali Nasıl Yapılır?

Garanti Bankası Bireysel emeklilik sisteminden çıkış yapmak isteyen adaylar mobil uygulama üzerinden işlemlerini yapabilirler. Giriş işleminin ardından menü yardımıyla Bireysel Emeklilik Sistemine geçiş yapan kullanıcılar sözleşmeden ayrılma seçeneğine basarak işlemlerini gerçekleştirebilir.  Buradan işlem yapamayan çalışanların,  444 0336 Garanti BBVA Emeklilik Çağrı Merkezi birimini arayarak sesli olarak BES iptal işlemini talebinde bulunabilirler.

2022 Akbank BES İptali Nasıl Yapılır?

Akbank'tan maaş alan çalışanlar bireysel emeklilik sisteminden çıkmak için müşteri hizmetlerine bağlanmalıdır. 444 25 25 numarasını arayarak temsilci ile görüşülerek bizzat BES iptali talebinde bulunulabilir. Ayrıca iptal işlemleri Akbank şubelerinden de gerçekleştirebilir. Bireysel emeklilik iptal dilekçesi doldurulur ve banka görevlisine teslim edilir. Talep 14 gün içerisinde incelenerek, kesilen miktar müşterinin hesabına geri yatırılır.

2022 Yapı Kredi BES İptali Nasıl Yapılır?

Yapı Kredi bankasının bireysel emeklilik sisteminden ayrılmak isteyen çalışanlar 0850 222 0 448 numaralı telefonu arayarak gerekli talebi oluşturabilirler. Yapı Kredi BES iptali yapmak için ise ikinci bir yöntem ise banka şubesini ziyaret etmek olacaktır. Kimlik belgeniz ve verilen iptal formunu doldurarak Yapı Kredi bireysel emeklilik sisteminden çıkabilirsiniz.

Fuat İğci . Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Fuat İğci .