Çankırı’nın meşhur kavunu tezgahlarda yerini aldı

Çankırı'da yetiştirilen ve lezzetiyle ön plana çıkan meşhur "on dilim kavunu" tezgahlarda yerini aldı.

Çankırı’nın meşhur kavunu tezgahlarda yerini aldı
Çankırı’nın meşhur kavunu tezgahlarda yerini aldı
GİRİŞ 24.08.2022 02:39 GÜNCELLEME 24.08.2022 02:39
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çankırı’nın Kızılırmak ilçesi başta olmak üzere birçok ilçesinde yetiştirilen ve lezzeti ile ön plana çıkan "on dilim kavunu", hasat edildi. Geçen yıla göre rekoltesinin arttığı kavun tezgahlarda yerini almaya başladı. Kilogramı 4-5 TL arasında satılan kavunun, sezonunun Eylül ayında sona ereceği belirtildi.

"Bu sene kilogramını 4-5 TL’den satmaya başladık"

Kavun yetiştiricisi Muzeffer Bulut, "Tarımla uğraşıyorum, on dilim kavun satıyorum. Kırkağaç kavunumuz da var ama genelde on dilim kavun satıyorum. 40-50 dönüm arazimiz var, ekiyoruz. 30-40 dönüm çıkıyor, gelip burada satıyoruz. Birinci kırım, ikinci kırım, üçüncü kırım diye farklı boyutu oluyor. İş değişiyor, her zaman kar diye bir şey yok. Bunun zararı da var. Kavunun kilosunu gecen sene 2,5-3 veriyorduk, bu sene 4-5 TL’den satmaya başladık. Traktörlerle pazarda satıyoruz, Eylül’de on dilim kavunun sezonu bitiyor" dedi.

Kavunun üretim sürecinin zahmetli olduğunu belirten Süleyman Karadayı ise, "3 çeşit kavunumuz var. On dilim, Kırkağaç, kış kavunu olmak üzere 3 çeşit kavunumuz var. Kavunların yetiştirme süresi, 4-5 ayı buluyor. İki kere çapa yakarız. 4-5 kere sulanır, 10 dilim tezgahlara dört ayda gelir. Kırkağaç biraz daha uzun sürer. Onun dışında iki-üç kez ilaçlama yaparız. Daha sonra pazarlara sunulur" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Hay MAŞALLAH
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben yurtdışında yaşıyorum kardeş
    Cevapla
  • Kızılırmaklı 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda üretici kilosunu 0.5 ile 1.5 arasında satıyor. Kavun gectigimiz yıla göre üretici için hüsran tüccar içinde fırsata dönüştü.
    Cevapla
  • Talip 1 yıl önce Şikayet Et
    Bende yetiştiriyom genel ankara olmak üzere birçok ile sevkiyatimiz var 1 ci sinif
    Cevapla
  • hsn 1 yıl önce Şikayet Et
    Çankırı değil Çorum kavunudur.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı arkadaşlar çorum kavunu felan demiş çorumlular gelip bizden kavun alıyorlar.sungurlu kızılırmak la sınır zaten her yerde kendinizi belli etmeyin çorumlular.gelinde kavun görün pazarda kimin kavunu görün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle