Bakan Kurum, sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Murat Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi.

GİRİŞ 23.08.2022 11:12 GÜNCELLEME 23.08.2022 11:45
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesi için geri sayım başladı.

81 ilde dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların detayını 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

240 AYA KADAR VADE İMKANI OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz. Diyelim ki konut projesine giremediniz, arsaya başvurup kendi evinizi de yapabileceksiniz. Yeni evliler diye bir kategori olmayacak, onlardan kastımız gençler. 240 aya kadar da vade imkanı olacak."

Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi.

İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ 900 TON ASBEST VARSA BUNA İZİN VERMEYİZ

Bakan Kurum, İzmir Aliağa'da sökümü için izin verilen asbestli geminin durumunun da bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini söyledi.

"Miktarın 9,2 ton olduğunu biliyorum, uluslararası mevzuat buna izin veriyor. Bu daha önce de yapılmış, sökülmüş. 900 ton ise biz sokmayız. Tek çevreci kendileri mi? Uluslararası sözleşmelere tabiyiz. Kara sularımızda bakma hakkımız var. Bize bildirilenin dışında bir şey varsa araştıracağız, varsa bir saniye tutmayacağız."

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 99
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan gerçek ihtiyaç sahiplerinin bundan yararlanmasını sağlamak
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada 20-30 yıllık taksitle ev alıyor insanlar bu normal bir durum.
    Cevapla
  • kiracı 1 yıl önce Şikayet Et
    tek çalışanlı, eşi eyt li çocuklu kirada oturan büyük şehirde olan (taşraya tayin için sağlam torpil lazım) biri olarak biriket ev bile verseler razıyım. bıktım artık açlıktan ağzı köpürmüş sahtekar evsahibi emlakçı kumpaslarından mobinglerinden.
    Cevapla
  • Yolcu 1 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yüz haklısınız ben de yıllarca kiracı oldum sonra ev sahibi şimdi de kiracım var, lakin en kötü daire fiyatı olmuş 1,5 milyon tl ev sahibi ne yapsın kaça oturtsun, kiraya verse kiracı pahalı diyor kiralık daire olmasa evi olmayanlar ne yapsın, iki taraflı düşünmek daha güzel bence, Allah sizi de en kısa zamanda kiradan kurtarsın inşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversiteler açılıyor bugün bir haberde gördüm harabe bir ev fotoğrafı 6500 kira istiyorlarmış hayvan barınağı bile olamayacak durumdaydı 3-4 kişi bir araya gelir tutar mantığıyla hareket ediyor ev sahipleri kontratlarıda artık 6 aylık yapıyorlarmış kiracının üzerine elektrik su doğalgaz aboneliklerinide vermiyorlarmış bu azgınlarla nasıl mücadele edilecek bilmiyorum Allah bu azgınları ıslahda etmesin kafir dediğimiz avrupalılarda bile böyle bir ahlak anlayışı yok bu azgınların başına bir çıkacak var inşallah bu zalimler ellerindekilerinide kaybederlerde o zaman belki anlarlar
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Öğrenci işin içine girince 2000liralik ev oluyor 5000 bu kadar aç yamyam bir ev sahipliği olmaz. Ne aç ne doymaz ne acımasız bir millet olduk Allah gözlerini doyursun. Tüm vicdansız ev sahipleri kiracıligi yaşamadan bu dünyadan göçmenin
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Devletin kiralık evler yapması ve ev almak istemeyen ancak arsız ev sahiplerine boyun bükmek istemeyenlere de bir hizmeti olmalı. Ev ev ev. Mal mal mal diyerek nereye kadar gidebiliriz. Bu dünyada ölüm var, ölümden sonra yeni bir hayat var. Bu hesabı bıraktık dünya peşine düştük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle