Petrolde üretim hedefi tutmadı: Günde 2,84 milyon varil arz açığı

Enerji fiyatları tüm dünyada hızla tırmanırken petrol üretiminde yaşanan gerilme fiyatları yukarı yönlü baskılıyor. OPEC+ temmuzda günlük 2,9 milyon varil ile üretim hedeflerini yakalayamadı.

GİRİŞ 22.08.2022 16:32 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:37
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

OPEC'in bazı üyelere uygulanan yaptırımların ve diğerlerinin düşük yatırımlarının, OPEC+'ın üretimi artırma kabiliyetini engellediği bildirildi.

Kaynaklar, üretim hedeflerine uyumun temmuz ayında % 546, arz açığının günde 2,84 milyon varil olduğu haziran ayında %320 olduğunu belirtti.

Akaryakıta zam geliyorAkaryakıta zam geliyor

OPEC+, mayıs 2020'de uygulanmaya başlanan yaklaşık 10 milyon varillik kesintiyi tamamen gevşetirken temmuz ve ağustos aylarında üretimi günde 648.000 varil artırmakta anlaştı.

Grup, fiyatları soğutmaya hevesli ABD dahil büyük tüketicilerin baskısı altında Eylül ayında üretim hedeflerini günde 100.000 varil daha artırmayı bu ay kabul etti.

Sadece Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir miktar yedek kapasiteye sahip olduğuna ve üretimi anlamlı bir şekilde artırabileceğine inanılıyor.

En ucuz konut doğal gazı hangi ülkede? İşte ülke ülke fiyat listesiEn ucuz konut doğal gazı hangi ülkede? İşte ülke ülke fiyat listesi

Ağırlıklı olarak iki Körfez üreticisinde yoğunlaşan küresel petrol üretim yedek kapasitesi şimdiden tarihi düşük seviyelerde

OPEC: SUÇLUSU BİZ DEĞİLİZ

OPEC'in yeni Genel Sekreteri Haitham Al Ghais, yükselen enflasyon için OPEC'i suçlamanın doğru olmadığını belirtti ve yükselen petrol, gaz fiyatları için sektöre yapılan kronik yetersiz yatırımı işaret etti.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 32
  • Yaşar yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Şu lanet olası dolara bi dur deyin artık
    Cevapla
  • dostt birr 1 yıl önce Şikayet Et
    .benim fabrikası olan tanıdığım fabrikada uretimi durdurdum.ve kardayim.dolar sekiz liradan yirmi lira tavan yaptı. diyor. üretim yapanlar yirmi liradan sermaye ile kredi çekip uretim yapıyor ve yirmi liralik dolar kırk doları gecerse kaara geçecek diyor.. yani uerim yapmak riskli ve kar getirmiyor. dolar bankada fabrika gibi çalışıyor diyor..devlet piyasayı nasıl düşüreceğim diyor. bir fabrika çalışanlarıyla işbirliği olsun.yarin şeker yağ un derdi biter.ama dışardan ithal hem fabrikalari bitirir.hem çiftci tarlaya bir şey ekmez.dışaridan almak için dolar lazim.devlet ayağına sıkıyor diyorum.
    Cevapla
  • baltacı 1 yıl önce Şikayet Et
    türkiyde mazot fiat larının gerçek ten çok fazla insaların yaşaması mazota baglı mazot olmadan türkiyede hayat durur bu akar yakıtın başındaki koca isanlar bilmiyorlarmı hiç benzin mazotun altına düşmemişti acaba bunun nedeni ney ben söyleyim benzini çogunlukta zenginler kulanıyor daha hala insanlar ın pazarda manavda yüzü gülmüyor mazota zamverirken birdaha düşünün
    Cevapla
  • nilo 1 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin kanını emenler içeride.
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada ortadoğu ve Afrikadan çalınarak satılan karaborsa petrol olduğu sürece fiyatlar düşmez. Rusya bile karaborsa satış yapıyordur. ABD askerleri dünyada nereye giderseler orayı talan ediyorlar. ABD'nin dağıttığı sözde beleş silahların parası bu yolla çıkıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle