Bakan Varank Avrupa'da doğalgaz paylaşımı: Dövizle de yazalım

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yaptığı doğalgaz paylaşımını kelime oyunlarıyla alay konusu yapmaya çalışanlara yönelik yeni bir paylaşım yaptı. Varank'ın "Anlamayanlar için dövizle de yazalım" notunu düştü.

Bakan Varank Avrupa'da doğalgaz paylaşımı: Dövizle de yazalım
Bakan Varank Avrupa'da doğalgaz paylaşımı: Dövizle de yazalım
GİRİŞ 22.08.2022 16:11 GÜNCELLEME 22.08.2022 16:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Avrupa ülkeleri, Ukrayna savaşı sonrası Rusya'ya uyguladıkları yaptırımlar nedeniyle enerji krizi yaşıyor. Moskova yönetimi, bakım gerekçesiyle Almanya'ya giden doğalgaz boru hattındaki doğalgaz akışında birçok kez kesinti kararı aldı. Birçok boru hattının geçtiği Türkiye'de gaz arzı ise kesintisiz bir şekilde devam ediyor.

VARANK'IN DOĞALGAZ FİYATI PAYLAŞIMI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkemizde doğalgaz kullanan konut sayısının 2002'de 3 milyondan 2022'de 18 milyona ulaştığına dikkati çekti. Doğalgazın yüzde 99,9'unu ithal ettiklerini anlatan Bakan Varank, konutta kullanılan 1 metreküp gazın fiyatını "Ankara ve diğer ülke başkentleri" şeklinde karşılaştırdı.

AVRUPA BAŞKENTLERİ İLE ANKARA'YI KIYASLADI

Buna göre, gazın metreküpü Türk Lirası cinsinden Amsterdam'da 53,6, Londra'da 35, Berlin'de 32,6, Roma'da 28,9 ve Ankara'da 4,7. Bunun üzerine Varank, sosyal medya hesabından paylaştığı fiyat tablosuna gelen bazı yorumlara yanıt verdi.

'ZARARI HÜKÜMET ÖDÜYOR'

Yeni bir paylaşımda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı, "Anlamayanlar için dövizle de yazalım! Avrupa'da 1 metreküp doğalgaz maliyeti 2 dolar." dedi. Mustafa Varank, konutta gaza ilişkin, "Amsterdam: 2,95 dolar, Londra: 1,95 dolar, Berlin: 1,8 dolar, Roma: 1,6 dolar, Ankara: 0,25 dolar." dedi.

Ankara'daki maliyetin Avrupa başkentlerinden son derece gerilerde olması göze çarptı. Varank, "Vatandaşımız doğalgazı nasıl maliyetinden ucuza kullanıyor? Çünkü hükümetimiz, oluşan zararı ödüyor." diye ekledi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Yakup Yunus Nuhhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım dogalgazda tasarruf ettiren projem icin randevü talep ettim e devletten kimse aracı olmadan vatanım için, hala görüşme günü cevabı alamadım.Ülkem ve dogalgaz kaynaklarına faydam olursa rabbimin izniyle hayır dua alırız inşAllah saygilarımla.
    Cevapla
  • Absullah Biri 1 yıl önce Şikayet Et
    Olmadı mustafa bakanım, dolar yazmayacaktın. Yinede anlamazlar. Şimdide bura Türkiye burda Tl. Gecerli, ABD eyaleti deyil diye yazarlar. Bunlar ne dersen bir itirazi olur dogruyu goremeyene egriti yi anlatamazsın ki. Sen yine de hep tl acıklaki Türkiyede olduklarını hatırlasınlar.
    Cevapla