Rusya'nın hamlesi sonrası Avrupa'da gaz fiyatları uçuşa geçti

Fiyat artışında, Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.

GİRİŞ 22.08.2022 16:27 GÜNCELLEME 22.08.2022 17:20
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Avrupa'da 15 Ağustos Pazartesi günü kapanışta 220,11 avrodan işlem gören doğal gazın megavatsaat fiyatı bugün yaklaşık yüzde 28,6 artışla 283,20 avroya yükseldi.

Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören eylül vadeli gaz kontrat fiyatı, bugün megavatsaat başına 266,75 avrodan işleme açıldı.

Doğal gazın geçen hafta pazartesi günü 220,11 avrodan kapanan megavatsaat fiyatı, bugün saat 11.50'de 283,20 avroya çıktı. Böylece, doğal gazın megavatsaat fiyatı bir haftada yüzde 28,6 arttı.

Fiyat artışında, Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.

Ayrıca, yaz mevsiminin çok sıcak geçmesi nedeniyle Avrupa'daki nehirlerin kuruması ve arz sıkıntısı yaşayan bölgede talebin artmaya devam etmesi de fiyatların artışını destekledi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Türkiye, 1 yıl önce Şikayet Et
    Enerjide fiyatın artması demek, zincirleme etki yaratacaktır. Şu an bizde bu sarmaldan kurtulmaya çalışıyoruz. Ancak, bizde durum biraz daha farklı, enerji bağımlılığından kurtulmaya çalışırken, aynı zamanda ağır sanayinin de güçlenmesi için mücadele veriyoruz. Bu da bizi yavaş ama istikrarlı bir şekilde güçlendiriyor. Biraz daha sabır.
    Cevapla
  • cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    dünya 5 ten büyüktür ama turkiyede Avrupa dan büyüktür
    Cevapla
  • Fatih34 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun sömürgeciler... Şimdiye kadar dünyası sömürdünüz. kurduğunuz düzen yıkılıyor...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkasının zararına sevinen insanlığını kontrol ettirsin
    Cevapla
  • Misafir2 1 yıl önce Şikayet Et
    Efendi, ülkemiz üzerinde hiç bir zaman iyi emeller bir topluma ( misal terör gibi) benimde bırakın oh canıma dersin deme hakkım var. Merak etme insanlığımız iyi durumda.
    Cevapla
  • Almancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin zararına sevinenleride ALLAH kahrı perişan etsin.
    Cevapla
  • bilall 1 yıl önce Şikayet Et
    yeterince kauçuk toplamadılar diye ceza olarak köleleştirdiği insanların küçücük çocuklarının kollarını kesen sömürgeci avrupayı savunmak size kaldı ha.yazık ve rezalet
    Cevapla
  • F b 1 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa hayranı sen önce kendi insanlığını kontrol et Avrupa'nın verdiği zararlara gelince senin gibiler dut yemiş bülbül oluyor
    Cevapla
  • Tuğlu... 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol ab...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle