Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üzüm fiyatı, üreticiyi sevindirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çekirdeksiz kuru üzümün alım fiyatını 27 TL olarak açıklaması, Manisalı üzüm üreticilerini mutlu etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üzüm fiyatı, üreticiyi sevindirdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı üzüm fiyatı, üreticiyi sevindirdi
GİRİŞ 21.08.2022 13:06 GÜNCELLEME 21.08.2022 16:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün toplu açılış töreni için geldiği Manisa'da, üreticilerin merakla beklediği çekirdeksiz kuru Üzüm alım fiyatını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı Sultani çekirdeksiz kuru üzümü hakkında Toprak Mahsulleri Ofisi'miz değerlendirdi. Biz çiftçi kardeşlerimizi mağdur etmeyiz. Geçen yıl 13 TL'ydi. Bu yıl da cumhurbaşkanınız bütün arkadaşlarımızla değerlendirmeleri yaptık.

Fiyatımızı 27 TL olarak belirledik. İnşallah üzümlerdeki bereketi de arttıracaktır. İnşallah2 gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp, 1 hafta içerisinde kurutup hemen yola koyulalım. İhracatımızı da buna göre yapalım''
diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 27 TL olarak açıkladığı kuru üzüm alım fiyatı, üreticiyi sevindirirken, Saruhanlı İlçe Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ''Bu Fiyat bir nebze de olsa bizi mutlu etti. Bu fiyat açıklanmamış olsaydı, tüccarla büyük bir mücadeleye girmiş olacaktık. Cumhurbaşkanı'mıza buradan teşekkür ediyorum. Fiyatların ilerideki günlerde daha da yükseleceğine inanıyorum" dedi.

Kumkuyucak Mahallesi'nde üzüm üreticiliği yapan Ali Rıza Fakı ise "Cumhurbaşkanı'mızın açıkladığı fiyatlar bu şekilde idare eder. Çiftçimize hayırlı olsun, Cumhurbaşkanı'mıza teşekkür ederiz" diye konuştu.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah bol kazaçlar versin
    Cevapla
  • Abbas kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Kurusumu yaş olarak fiatımı
    Cevapla
  • Burhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberde yazıyor okursan öğrenirsin.
    Cevapla