Tarım ve Orman Bakanlığı izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, canlı hayvan ithalatına izinli ülkelerden toplam 150 bin baş besilik erkek sığır ithalatı için başvuruları almaya başladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı izniyle 150 bin baş besilik erkek sığır ithal edilecek
GİRİŞ 21.08.2022 12:44 GÜNCELLEME 21.08.2022 12:44
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin duyuru, Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünün sitesinde yayımlandı.

Besilik sığırlar, angus, şarole (charolais), limusin (limousin), hereford, Belçika mavisi (Belgium blue), piedmentosa, obrak (aubrac), gasconne, salers, blondeD'Aquitane, senepol, braford, brangus, simental ve shorthorn ırkları veya bunların melezleri olacak.

Müracaatta bulunacakların Bakanlığın, Hayvan Kayıt Sistemi'nde (TÜRKVET) en az bir yıllık işletme kaydı bulunması gerekiyor. Bir işletme için tek müracaatta bulunulabilecek.

Başvuru sahipleri, işletme kapasitelerine göre, en fazla 5 bin baş için başvurabilecek. İthalat başvuruları 31 Ağustos'a kadar alınacak.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • eyup 1 yıl önce Şikayet Et
    yerli üretecinin iflası olur.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu etlerin çoğu turizm bölgelerinde değerlendşriliyor. Patlamaya dayalı ihtiyaç sanırım. Üç ay sonra kendi kendimize yeteriz.
    Cevapla
  • çitçi 1 yıl önce Şikayet Et
    bırakın şu ithali makine gibi yem yiyo yaylıma gidemiyo tüberkiloz bilmem ne bi sürü hastalık meydana geliyo bizim kara sığır bi acuç yemle doyar 50 km yürür yoruldum hastalandım demez anca maliyeti yükseltir bu
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet güZel bir teşvik fakat bunun denetimi olsun yoksa kötü niyetli insanlar bunu farklı bir şekilde değerlendieecek devleti zarara uğrayacak lütfen buna müsaade edilmesim yetkililere sesleniyorum denetim denetim denetim
    Cevapla
  • Bora 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetim olmalı muhakkak her ay ahırda hayvanlar kontrol edilmeli 'taki kesim vaktine kadar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle