Dünya devi kararını duyurdu! 'Türkiye çok hızlı gelişti'

Dünya devi Renault otomobillerinin tamamen elektrikli olmasını planlıyor. Türkiye'nin yeşil enerji konusunda çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Renault Group Türkiye CEO'su Hakan Doğu 'Renault grubu olarak 2030 yılından itibaren Renault markalı araçlarımızda yüzde yüz elektrikli araca geçeceğiz. Eski araç pillerinin konutlarda enerji depolamada kullanmasını hedefliyoruz” dedi.

Dünya devi kararını duyurdu! 'Türkiye çok hızlı gelişti'
Dünya devi kararını duyurdu! 'Türkiye çok hızlı gelişti'
GİRİŞ 21.08.2022 11:03 GÜNCELLEME 21.08.2022 16:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Otomotiv endüstrisinde yeşil dönüşüm süreçlerinin konuşulduğu programda Renault Türkiye CEO'su Hakan Doğu "Dünyada küresel iklim değişikliği nedeniyle dünyada bir çok önlem alınıyor. Bunlardan en önemlisi birçok ülkenin 2050 yılına gelmeden karbon emisyonlarını sıfırlamaya çalışması olarak göze çarpıyor. Bu çerçevede otomotiv de çok önemli bir yer taşıyor. insanların, hem eşyaların bir yerden bir yere gitmesi son derece yüksek karbon emisyon oranlarına yol açıyor. Öte yanında mobilite insanlar için bir gereklilik." diye konuştu.

"TÜRKİYE ÇOK HIZLI GELİŞTİ"

Türkiye'nin yeşil enerji konusunda çok hızlı geliştiğine dikkat çeken Doğu "Biz de Renault grubu olarak 2030 yılından itibaren Renault markalı araçlarımızda yüzde yüz elektrikli araca geçeceğiz. Avrupa'da bu konuda 2035-2040 gibi hedefler konuşuluyor; ama bir çok üretici 2035 yılı gibi tamamen elektrikli araca geçmiş olacaktır. Herkes bütün planlarını buna göre yapıyor. Elektrikli araca geçiş bizim sektörümüz için çok büyük bir adım." dedi.

"ESKİ ARAÇ PİLLERİNİN KONUTLARDA ENERJİ DEPOLAMADA KULLANILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Doğu "Elektrikli araç platformları geliştirmek konusunda çalışmalarımızı daha da hızlandırdık. Araçların geri kazanılabilir hale gelmesi de sektör açısından çok önemli bir konu. Dolayısı ile yeni çıkaracağımız araçların hepsinde, araçların geri kazanım oranları son derece yüksek seviyeye doğru gidiyor. Burada hedefimiz yüzde 95 üzeri orana ulaşmak. Elektrikli araçlar için kritik konulardan bir tanesi de pillerin bundan 10 sene sonra ne olacağı, nasıl yok edileceği sorusu. Bu noktada eski araç pillerinin konutlarda enerji depolamada kullanılmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizde hükümet düşmanları çok olumca... 3600 ek gösterge geliyor . Teşekkürler muhalefet diyorlar . Öğrenci kredi faizleri siliniyor, teşekkürler kılıç amca... EYT loading... bekleyin geliyor diyorlar . Nefret ediyoruz muhalefetten. Ölene dek nefret edeceğiz heyelcilerden...
    Cevapla
  • Ali Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisi 100 yıldır bekleyen bir devlet vardı. Birde yurt içi ekibini siyonist oyunculardan temizlersek inşallah, akşam başka, sabah başka gelişmiş bir Türkiye olacak inşallahurahman Bu daha ne. Rabbim iki reisi tüm kaza bela hastalık ve iftiradan korusun Rabbim ikisinede uzun ömür versin. Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye fransızlar renoya biniyor. Adamlar milliyetçi. Gidip alman arabası almıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olmasa Renault otomobillerini nereye satar bilmiyorum
    Cevapla
  • Abdullah Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Afrikadaki Fransız sömürgelerine
    Cevapla