Gıda fiyatlarını düşürecek hamle

Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri bir bir devreye alınırken, gıda arzında güvenlik sağlanacak, fiyatlar düşecek.

Gıda fiyatlarını düşürecek hamle
Gıda fiyatlarını düşürecek hamle
GİRİŞ 21.08.2022 06:50 GÜNCELLEME 21.08.2022 06:50
Bu Habere 174 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanlığı Covid-19 salgını, Rusya-Ukrayna Savaşı ve iklim değişikliği gibi son yıllarda yaşanan gelişmelerin ardından gıda arzı güvenliğinin sağlanması için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgelerini (TDİOSB) bir bir devreye alıyor. 

Bugüne kadar TDİOSB’lerden 34’ü tüzel kişilik kazandı. Bunlardan, 20’si hayvansal üretim, 13’ü bitkisel üretim, 1’i su ürünleri yetiştiriciliği konusunda faaliyet gösteriyor.

Bitkisel üretim alanındaki TDİOSB’lerin 5’i jeotermal kaynaklı seracılık projesi konumunda bulunurken, bunlardan sonuncusunun temeli dün İzmir’in Dikili ilçesinde atıldı. Ayrıca TDİOSB’lere, 500 milyon lira altyapı kredi desteği verildi. Altyapı inşaatları tamamlanan TDİOSB’lerde faaliyete geçen 850 üretim parselinde 5 binden fazla istihdam sağlandı.

Tüm üretim parsellerinin faaliyete geçmesiyle toplamda 50 bin kişilik istihdam öngörülüyor. Ağustos itibarıyla 38 ilde toplam 55 TDİOSB’in iş ve işlemleri ise devam ediyor. Bunların 30’unun hayvansal üretim, 24’ünün bitkisel üretim, 1’inin su ürünleri yetiştiriciliği konusunda faaliyet göstermesi öngörülüyor.

İş ve işlemleri devam eden Jeotermal Kaynaklı Sera TDİOSB’lerin, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Aydın, Çanakkale, Denizli, İzmir, Kayseri, Kütahya, Manisa, Nevşehir ve Uşak’ta kurulması planlanıyor.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 174
  • Osman kirci 1 yıl önce Şikayet Et
    Denetleme Yok.. hiç bişey DÜŞMEZ.. izleyin görün
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekmek simit çay süt ürünleri peynir yumurta tavuk bakliyat ve abur cubur herşey felaket keşke kıyamet kopsa herkes hesaba çekilse yaaa
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Burada mesele üreticinin kazanamaması , tarım ve hayvancılığın cazibesini yitirmesidir . Tarım ve Hayvancılık yapanlara her türlü vergiden muaf , her türlü sübvansiyon , faizsiz kredi verilen , zirai ve hayvancılık üretim için gerekli makine ve teçhizatı kolayca temin edebildiği imkanlar sunulmalıdır . Yasal ayrıcalık verilerek , küçük ve orta seviyeli ihracatçı olmalarına imkan sağlanmalıdır . Kullanım dışı atıl devlet arazileri kiralamak suretiyle kendilerine tahsis edilmelidir .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Rusya gibi yapalım , Avrupa'ya pahalı tarife , Vatandaşımıza ucuz tarife , hem üretici kazansın , hem de vatandaşlarımız ucuz ve sağlıklı gıda tüketmenin memnuniyetini yaşasınlar .
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sektördeki kontrolsüz para kazananların kelleleri alınmadıkça sıkıntı devam eder. Kahin olmaya gerek yok... Gıda sektöründe üretici ile son satıcı arasındaki sevk zincirini kontrol et, sorun çözülür. Yani aracıları devreden çıkart sadece nakliyeye destek ve takip koy, sorun çözülür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle