'Borsada yüksek kazanç' vaadiyle 21 bin lirasını kaptırdı

Yalova'da, takip ettiği bir sosyal medya hesabının ele geçirildiğini fark etmeden "borsada yüksek kazanç" vaadine inanan kadın, dolandırıcıların hesabına 21 bin lira gönderdi.

'Borsada yüksek kazanç' vaadiyle 21 bin lirasını kaptırdı
'Borsada yüksek kazanç' vaadiyle 21 bin lirasını kaptırdı
GİRİŞ 20.08.2022 17:08 GÜNCELLEME 20.08.2022 17:08
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kentte yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen kadın, uzun süredir takip ettiği hesabın başkaları tarafından ele geçirildiğini anlamadığı için gördüğü "Borsa yatırımıyla 1 saate bol kazanç" hikaye paylaşımları üzerine bilmeden dolandırıcılarla irtibata geçti.

Dolandırıcıların, hikaye ve paylaşımlardaki benzer şekilde büyük kazançlar elde eden kişilere ait banka dekontları ile mesajlarını görünce bu kişilere inanan mağdur, istenilen 3 bin lirayı verilen banka hesabına yatırdı.

Kendini Uğur A. olarak tanıtan sözde borsa uzmanıyla mesajlaşmaya devam eden kadından, kazandığını düşündüğü 120 bin 200 lira için 18 bin lira daha istendi.

Başta ödeme yapmak istemeyen kadın, aksi takdirde şirketin ödeyeceği KDV için dosyasının avukata gönderileceği söylenince tedirgin olup bu kişilerin hesabına 18 bin lira aktardı.

Parayı alan sözde borsa uzmanları iletişimi kesti

Hesabına söz verilen paranın yatırılmaması ve zanlıların kendisiyle iletişimi kesmesi üzerine dolandırıldığını fark eden mağdur, Yalova Cumhuriyet Başsavcılığına giderek şikayetçi oldu.

Aynı yöntemle 5 kişiyi daha dolandırdıkları öne sürülen şüphelilerin yakalanması için İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce başlatılan çalışma sürüyor.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Kaç Parasınız 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde bu aç gözlülük, bu doymazlık, bu para perestlik oldukça hep kaptıracaksınız, her zaman çarpılacaksınız. Bazı gözleri bir avuç toprak doyurur. Paragöz bir toplumda ne olması beklenir? Paragözler buna razı olsun.
    Cevapla
  • Sayın misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili misafir. Cevabına cevap verme gereği hissettim. Dolandırıcının suçu yok demedim, o yapabilir de demedim. Para kazanmayın da demedim. Para meşru yollardan kazanılmalıdır. Şans yoluyla "ya çıkarsa" yöntemiyle para kazanılmamalıdır. Bu yöntemin bir ucu da kaybetmektir. Bu yol yanlıştır. Borsanın piyangonun, atyarışı oyununun varlığı, bankanın fazi vermesi onu meşru kılmaz. Para meşru yolalrdan kazanılır ve bu teşvik edilmiş, ibadet değerinde bir iştir. Yapana ve bilene.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dolandırıcının hiç günahı yok yani. O yapabilir normal, nasıl bir kafa bu la, dolandırcılığı yadırgamayıp, para kazanmaya çalışana aç gözlü de, borsa neden var o zaman?
    Cevapla
  • temel 1 yıl önce Şikayet Et
    herkes vurgun pesinde youtube de cok gel kayit ol para verelim diyen sonrasi ne olacak onu demiyorlar
    Cevapla