Yedek parçaya talep de fiyatları da arttı

Eskişehir Sanayi Sitesi esnafı Şuayip Keskin, araç yedek parça taleplerinin de fiyatlarının da arttığında dikkat çekerek “Zamanında yapılmayan bakımlar, daha büyük arızalara sebep oluyor” uyarısında bulundu.

Yedek parçaya talep de fiyatları da arttı
Yedek parçaya talep de fiyatları da arttı
GİRİŞ 20.08.2022 10:13 GÜNCELLEME 20.08.2022 10:15
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şuayip Keskin, eski model araçların piyasadan düşme durumunun söz konusu olmadığını ifade etti.

Araçların kilometre yaptığı müddetçe yedek parça işinin devam edeceğini belirten Keskin, insanların bir şekilde ulaşım ihtiyaçlarını karşılaması gerektiğinden söz etti. Otomobil tamircilerinde ikinci el araçların bakım sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Keskin, bu bakımların sıfır araçlar gibi olmadığına da ayrıca dikkat çekti. İkinci el araç kilometrelerinin fazla olduğundan dolayı yağ, filtre ve ön takım gibi değişimlerin yapılması gerektiğine değinen Şuayip Keskin, “Zamanında yapılmayan bakımlar, daha büyük arızalara sebep oluyor ve bu masraflar da giderek artıyor” dedi.

YEDEK PARÇALARA OLAN RAĞBET FAZLA 

Ekonomiden kaynaklı sıfır otomobillerin piyasaya kolay bir şekilde dağılmadığını ve ikinci el arabalara talebin fazla olduğunu ifade eden Şuayip Keskin, konu ile alakalı olarak şöyle devam etti:

“İnsanlar, araçlarının bakımlarını geciktirmesinler. Sıfır araba olmadığı için ikinci el araçlar revaçta. Bu arabalar da sürekli olarak çalıştığı için parçaları durmadan yıpranıyor. Şu an da yedek parçalara olan rağbet fazla fakat yetiştiremeyeceğiz düzeyde bir iş yoğunluğuna sahip değiliz.”

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • Kaşif 1 yıl önce Şikayet Et
    Arabayı son nefesine ve nefesimize kadar kullanacağız artık.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    sizde firsattan istifade aç gözlülük yapıp fiyatları arttırın. haram olsun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Talep artmadı, ihtiyaç arttı. Artık insanlar arabayı yenileyemiyor, mecbur her tür bakımını yaptırmak zorunda kalıyor. Sadece zorunlu bakımlar değil kozmetik bakımlar da artıştadır muhtemelen. Talep artınca fırsatçı çoğalır. Biz ihtiyaç arttı dersek vicdanlı esnaf fırsatçılık yapmaz
    Cevapla