TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG’u göreceğiz

Bingöl’de Ticaret ve Sanayi Odası yeni hizmet binasının açılışında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “İnşallah Mart ayında da TOGG’u burada göreceğiz ve hep beraber bineceğiz değerli kardeşlerim” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG’u göreceğiz
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: Mart ayında TOGG’u göreceğiz
GİRİŞ 20.08.2022 09:58 GÜNCELLEME 20.08.2022 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışını yapmak üzere Bingöl’e geldi. İlk olarak Vali Kadir Ekinci’yi makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, şeref defterini imzaladı. Daha sonra Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan’ı makamında ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, kentteki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Ardından Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Hisarcıklıoğlu, yeni binanın hayırlı olmasını diledi. TOBB olarak Bingöl’e depremden sonra 480 adet ev kazandırdıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “İlk odalar birliği başkanı olduğum günden itibaren elimizden gelen katkıyı Bingöl’ümüze yapmaya çalışıyoruz. 2003 yılında Elazığ’da toplantıda iken Bingöl’de deprem oldu. Sabah kalktık Bingöl’e geldik ki felaket ile karşı karşıya kaldık. O gün Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan, valilikte konuşma yaparken buralara konut yapacağız diye söylemişti. Biz de dedik ki, bizden de ne istiyorsan söyle dedik. Allah’a çok şükür Bingöl’ümüze 480 tane ev kazandırmayı Allah nasip etti” dedi.

“MART AYINDA TOGG’U BURALARDA GÖRECEĞİZ”

Türkiye’nin otomobili TOGG’un fabrikasının 29 Ekim’de açılışının yapılacağını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Türk insanının hayali, 1960’da yarım kalan bir rüyamız vardı. Türkiye’nin otomobilinin yapılması. Türk patenti ile üretilecek bir otomobilin yapılması. Dünya ile teknolojik alanda aynı zamanda yüzde 100 elektrikli IP hakları bize ait olan yüzde 51 yerli olan bir otomobili Allah nasip ederse 29 Ekim’de fabrikasının açılışını Gemlik’te yapacağız. Bu aslında Türk iş dünyasının gururu. Bu otomobili yapan sizlersiniz. TOBB sizin kurumunuz ve biz sizin adınıza buraya liderlik ediyoruz. İnşallah Mart ayında da TOGG’u burada göreceğiz ve hep beraber bineceğiz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başkanım 150 milyarlık imalat sanayiine yönelik KGF demiştiniz . Bir gelişme bekliyor sanayici kobiler . Şu işe bir ela tın.
    Cevapla