Esnaf yeni borç yapılandırması istiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın "sıfır faizli ve uzun vadeli" yeni bir yapılandırma istediğini bildirdi.

Esnaf yeni borç yapılandırması istiyor
Esnaf yeni borç yapılandırması istiyor
GİRİŞ 20.08.2022 09:24 GÜNCELLEME 20.08.2022 09:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, salgın sonrası esnaf ve sanatkarların birikmiş kredi, SGK ve vergi borcunu ödeyebilmesi için en büyük isteğinin yeni bir borç yapılandırması olduğunu belirtti.

İki milyonu aşkın esnafın, birikmiş borçlarını ödeyebilmesi için sıfır faizli ve uzun vadeli yeni bir yapılandırmanın şart olduğunu aktaran Palandöken, yapılandırmayla esnafa sicil düzenlenmesi de sağlanarak "nefes kredisi" verilmesi gerektiğini ifade etti.

Palandöken, dünyada baş gösteren enerji krizinin Türkiye'ye de yansıyarak başta akaryakıt olmak üzere iş yeri kiraları, elektrik ve doğalgaz gibi girdi maliyetlerini artırdığını vurguladı.

Esnafın biriken borçlarını ödemek için krediye her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğuna dikkati çeken Palandöken, "Sadece kamu bankaları değil, özel bankalar da ekonominin bel kemiği olan esnaf ve sanatkarlar için düşük faizli kredi imkanı sunmalı. Krediler ile yeni iş yeri açacak olan genç girişimcilerin de önü mutlaka açılmalı." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Kapanan açılan işyeri sayıları bunu doğruluyor.. Bir de şu GSM operatörlerine düzenleme yapmak lazım. Hat alıyorsunuz WHATSAPP no alamıyor. Soruyorsunuz, " eee eski sahibi bu numarasını kullanmaya devam ediyor" peki siz nasıl bu numarayı satabiliyorsunuz; adam ölmemiş, yaşıyor ve numarasını kullanıyor.. Adama mesaj atıyorsunuz; arkadaş bu operatörün müşteri temsilcisi olan çocukların oyuncağı olduk, borcumuz yokken bir şekilde değişik illerde ÇAĞRI MERKEZLERİ üzerinden bizi icra dava uğraştırıyorlar..." KEPAZELİK, içler acısı. Ölmemiş ve icralık olmuş ve bir insanı öldürmüş gibi bir şey. Bu saçmalığa da bir son verilmeli.
    Cevapla
  • @rom@ 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan fahiş zamlar yaparak bu milletin kanını emdiniz.... daha ne yapılandırması istiyorsunuz... zaten 3 yılda bir yapılandırma yapıyor devlet... kene gibi yapıştınız
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    Ucuz kredileri de çekip çekip dolara yatırdılar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emekli vatandaşımız da borç yapılanması istiyor
    Cevapla
  • Asi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu icralik vatandaslara kabine toplantisi sonrasi mujjde verilecekti hani ne oldu
    Cevapla