Belçikalı dev, Türkiye'deki 5'inci şirketini aldı

Belçikalı kimya devi Azelis, Türkiye’deki 5'nci şirketini satın alıyor. Azelis saha önce Tara, Ekin, Tunçkaya gibi kimya şirketlerini almış ve ortak olmuştu.

Belçikalı dev, Türkiye'deki 5'inci şirketini aldı
Belçikalı dev, Türkiye'deki 5'inci şirketini aldı
GİRİŞ 19.08.2022 14:30 GÜNCELLEME 19.08.2022 14:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Son dönemde Avrupa ve ABD’li kimya şirketlerinin yoğun ilgisi yeni satın alma ve ortaklıklarla devam ediyor. Türkiye'yi yakından tanıyan, peş peşe satın almalar yapan Belçikalı kimya şirketi Azelis, listeye bir Türk şirketini daha ekledi.

Türkiye’nin önde gelen özel kimyasallar ve gıda maddeleri tedarikçisi Tunçkaya, Tara Kimya, Ekin Kimya ve Aktaş Dış Ticaret ve bağlı iştiraki Whitecem S.A’dan özel kimyasal içeriği birimini devralan Belçikalı dev, şimdi de Dağaltı Kauçuk şirketini satın alıyor.

Özel kimyasallar distribütörü olan Dağaltı Kauçuk, 1980 yılında İstanbul'da kuruldu. Dağaltı'nın Türkiye iç pazarında kauçuk ve kauçuk katkı maddeleri alanında en önemli oyunculardan biri olarak biliniyor. Dağaltı Kauçuk, 400'den fazla müşteriyle çalışıyor. Satın alma süreci, bu yılın üçüncü çeyreğinde tamamlanacak.

2.5 MİLYAR CİROSU VAR

56 ülkede faaliyet gösteren Azelis son yıllarda ciddi bir satın alma sürecine girmişti. 2018’den bu yana Türkiye dahil dünyanın farklı coğrafyalarında 50’ye yakın şirketi bünyesine katan Azelis, 2.5 milyar euro ciro ve 5 milyar euroyu aşan borsa değeri ile Avrupa’nın en önemli kimya şirketlerinden biri. Singapur’dan Azelis’in, Singapur, İsrail, Hindistan gibi ülkelere yayılmış şirketlerinde 3 bine yakın çalışanı bulunuyor. Şirketin hisseleri Euronext Brüksel'de işlem görüyor.

KAYNAK: DÜNYA/KERİM ÜLKER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • faruk dağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Alsınlar bizim kendi iş adamlarımızdan daha vicdanlılar bütün haklarınızı ve yüksek maaşlar alırsınız ( bizim iş adamlarının gözü doymaz hep bana hep bana )
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Yaa Arkadaşım sen bizim iş adamlarına kızıyorsun bir yere kadar haklısın fakat mbu bu yabancılar tekel oluşturup halkı ve ülkemizi sömürüp gidiyorlar Türkiye'ye sadece işçilik kalıyor çevre kirliliğine yetmiyor bile.
    Cevapla
  • mantikli 1 yıl önce Şikayet Et
    Katar lilara satiliyor diyenler nerde acaba. Tık yok.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sudan ucuz, batan geminin malları. Katar ve arapların almasına karşıysam, Belçikanın da satın almasına karşıyım. Bu kur farkıyla, şirketlerin satılması, ülkeye büyük zarar verir. Yapmayın etmeyin.
    Cevapla
  • ahir zaman ümmeti.. 1 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat ederseniz Türkiye'de markalaşmış ve uretim kapasitesini artıran hangi sektör olursa olsun küresel dünyada rekabet piyasasına girdiği zaman yabancı menşeili firmalar bunu her ne olursa olsun sektör aynı ise kendi bünyelerine katıp tekelleşme yolunda sağlam adım atıyorlar. ve aynı zamanda Türk markası gibi bir imajida bitiriyorlar.
    Cevapla
  • Usta 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle katılıyorum Ülkemizi ve halkımızı sömürmenin gizli yolu yabacılara şirketlerin en fazla yüzde 45'lik kısmı satılması şartı getirilmeli
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Şirketleri bedavaya alıyor Euro dolar Türkiye de para ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle