Telekomünikasyon sektöründe ortak fiber altyapı kullanımı uzun süredir gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimat verdiği konu ilgile ilgili son durumu Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, Haber7'ye açıkladı.

Haber7'ye açıklamalarda bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan 5G ve ortak fiber altyapısındaki son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

5G'nin artık kaçınılmaz bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Erkan, "Öncelikle 5G’den başlayalım. Herkesin bildiği gibi daha 1 ay önce İGA İstanbul Havaalanı'nda 5G lansmanını yaptık. Havaalanının artık her tarafında 5G kullanılıyor. 5G konusunu ortak altyapıyla bağladığımız zaman doğru fiber yatırımları yaparak hazır hale gelmek lazım. 5G’deki önemli nokta tabii çözümleri de oluşturmak lazım. Özellikle 5G’nin etkili olduğu yer kurumsal çözümler. Yani siz havaalanı işletebilirsiniz, stadyumda olabilirsiniz veya bir fabrikayı dönüştürebilirsiniz. Burada 5G’ye kaçınılmaz olarak ihtiyaç var. Sağlık sektöründe, enerji sektöründe, eğlence sektöründe 5G’nin çeşitli kullanım alanları var. Bunları hızlıca devreye almak gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYSUN"

Sektörün ve vatandaşların uzun süredir beklediği ortak fiber altyapısı konusunda ise "Ortak altyapı fibere herkesin çok fazla ihtiyacı var. Dünyanın birçok ülkesi şu anda fibere çok yoğun paralar harcıyor. Özellikle makroekonomik koşullar böyle olmasına rağmen işte Avrupa'da, Amerika'da, Uzakdoğu'da her yer fiber konusunda yoğun bir çaba harcıyor. Biz de ülke olarak doğru fiber altyapısına ulaşmamız lazım. Bunun yolunun da ortak altyapıdan geçtiğini düşünüyoruz. Herkes taşın altına elini koysun, alt yapıyı mükemmel eriştirelim. Üst yapıda rekabet edelim, üst yapıda daha iyi çözümleri ortaya koyalım diye düşünürüz."

Yorumlar 23 Yorum Var
  • Selim Ünal KONYA 19.08.2022 19:49
    Tam 10 gündür bizim KONYA/EREĞLİ Köyden oluşan mahallerde(büyük şehir yasasıyla mah olduk) hiç telefonlarımız çekmiyor. Ne İnternet ne tlf bıktırdı bizi. Ama turksel ay gelince tıpış tıpış parasını alıyor bizden. Gerçekten çaresiz kaldık.
  • hasan 19.08.2022 18:59
    ankara konutkentte oturuyoruz,fiber buralarda yok.antik bakır kablolarla ugraşıyoruz
  • şanlı 19.08.2022 17:31
    Türk cell 19.08.2022 ezbere bir karalama yapmadığımı belirtmek isterim yazdıklarımızn hepsi doğru devletim vatandaşına böyle bir şey yapacağınıda zannetmiyorum devletime her zaman güvenirim avukatları sanki hakim savcı insanlara davranışları çok kötü ve gözü doymaz bir türkseldan bahsediyoruz bu bir gerçek anket yapın görün farkı neymiş iyi cekiyormuş şuan hepsi iyi çekiyor
  • bekir 19.08.2022 17:12
    Telekomünikasyon sektöründe ortak fiber altyapı konusunda 10 yıldır tartışmalar anlaşmalar buluşmalar oluyor ama ne hikmetse sonuç yok halka yansıyan bir şey yok 5 yıl önce 60 lira olan internet 170 liraya çıktı
  • Fatih Kara 19.08.2022 17:07
    Altyapı ve hız olarak kendine güvenen bir açıklama. Gerçek bu mu? Elbette hayır ping süresi çok uzun ayrıca Türkiyenin ana fiber hatları yani asıl olarak fiber yatırımlarını yapan kurum BOTAŞ siz ondan tesisat kiralayıp kablo döşeyip işletirsiniz.
Daha fazla yorum görüntüle