Romanya’nın en büyük kimya tesisi, artan enerji fiyatları nedeniyle üretime ara verdi

Romanya’nın en büyük kimya tesisi Chimcomplex Borzeşti, artan enerji fiyatları nedeniyle 14 gün boyunca üretime ara verdiklerini duyurdu.

Romanya’nın en büyük kimya tesisi, artan enerji fiyatları nedeniyle üretime ara verdi
Romanya’nın en büyük kimya tesisi, artan enerji fiyatları nedeniyle üretime ara verdi
GİRİŞ 18.08.2022 23:17 GÜNCELLEME 18.08.2022 23:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bükreş Menkul Kıymetler Borsasından (BVB) yapılan açıklamaya göre, Chimcomplex Borzești kimya tesisi, yükselen elektrik ve doğal gaz fiyatları nedeniyle üretim faaliyetini bugünden itibaren 14 gün süreyle durdurdu.

Çalışanların iş sözleşmelerinin bu süre içinde askıya alındığı ve yürürlükteki yasal hükümler ile toplu iş sözleşmesine göre maaşlarının yüzde 75'inin ödeneceği belirtildi.

Chimcomplex Borzești, bu yılın ilk yarısında 33,5 milyon avro kar elde etti. Bu rakam, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 daha düşük.

Alro Slatina aluminyum fabrikası, Azomureș gübre fabrikası ve Alum Tulcea aluminyum rafinerisi de geçen aylarda, artan enerji maliyetleri nedeniyle faaliyetlerini geçici olarak durdurmuştu.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki, bizde de enerji yüzünden işler yavaşladı. Kılıfı hazırlanıyor. Bak romanyada da var.
    Cevapla
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler hainlikten kapatıyor. Türkiye ihracatı artmasın büyüme olmasın Erdoğan düşsün diye hainlik peşindeler.
    Cevapla