AYM'den Fiyat İstikrarı Komitesi kararı!

Anayasa Mahkemesi, Fiyat İstikrarı Komitesi'nin kuruluşuna ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesini Anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.

AYM'den Fiyat İstikrarı Komitesi kararı!
AYM'den Fiyat İstikrarı Komitesi kararı!
GİRİŞ 18.08.2022 09:47 GÜNCELLEME 18.08.2022 11:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Fiyat İstikrarı Komitesi kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 30 Haziran 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Kararnamenin anayasaya aykırı olduğunu vurgulayan CHP konuyu yüksek mahkemeye taşıdı. Başvuruyu inceleyen Anayasa Mahkemesi kararnamenin tümünü oyçokluğuyla anayasaya aykırı bularak iptal etti.

İptale gerekçe olarak ise, Anayasa'nın "Kanunla düzenlenmesi gereken konularda Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkarılamaz." hükmü gösterildi.

Fiyat İstikrarı Komitesi, fiyat istikrarının kalıcı olarak tesis edilmesi ve sürdürülmesini sağlamak amacıyla kurulmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı başkanlığında toplanan komite bugüne kadar 6 toplantı gerçekleştirmişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah Reis ah vurmadın şu zühtüye neşteri. fetönün dibine indiği bu alçak mahkemeyi laveetmedin. 16 Temmuz sabahı alayını kapatacaktın bu darbe eseri kurumların. Reis büyük hata ettin meral kemal babacan gül arınç vs... tutuklanacaktı. tüm mahkemeler kapanacaktı bu işler böyle çözülmez. al başına bela şimdi.
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Anayasa mahkemesi bu ülkenin mahkemesi olamaz, çünkü karalar çok garip.
    Cevapla
  • wan65 1 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesi vatandaşın lehine karar vermiyecekse ne diye var.. ? Hükümet fiyatlartı aşağı çekerse vatandaş rahatlar ve deteklemeye devam eder. Ama hükümet fiyatları aşağıya indirmeye gücü yetmezse vatandaş nezdinde itibarsız bir hükümet olarak kalacak bu durumda erdoğanın düşmesi bi nebzede olsa kolaylaşacak...
    Cevapla
  • Tarık 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz nerede yaşıyorsunuz.Mahkeme üyelerini başkan da secmiyormu.2003 ten beri hiç mi birşey yapmadınız da mahkeme kararını elestiriyorsunuz.
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Yerinde bir karar. Bakanlardan oluşan bir komite daha da oligarşi bir yapının oluşmasına sebep olacaktır. Bunun yerine Amerika Birleşik Devletlerinde Merkez Bankası bünyesindeki Açık Piyasa Komitesi gibi bizde de Ticaret Bakanlığının bünyesinde oluşturulacak bir Piyasa İstikrar Komitesi gibi bir kurum daha işlevsel ve etkin çalışabilir. Bu da siyasilere bir öneri olsun, her şeyi ben yapayım değil, daha nitelikli insanlar bu işi nasıl yapabilir uğraşları olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle